dimecres, 4 de juny del 2014

Homs demana "el reconeixement de les identitats" per aconseguir una "societat més responsable i lliure"

 
  • El conseller de la Presidència ha participat a França en l’obertura de la novena edició del fòrum internacional Global Conference, on ha apostat per una “major integració global” per enfortir la UE i ha demanat el reconeixement de les identitats per aconseguir una “societat més responsable i lliure”
 
  • Homs ha assegurat que és “fonamental” explicar el procés català perquè utilitza “una via clarament pacífica en la recerca de la seva llibertat”  
 
  • Segons el portaveu del Govern, “França és un dels grans estats de la UE on ens convé fer molta pedagogia, a més som veïns i tenim la idea de bon veïnatge”
 
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha apostat per una “major integració global” per aconseguir una UE forta i ha demanat “el reconeixement de les identitats” per assolir una “societat més responsable i lliure”. Per Homs, Catalunya és un cas “de què no es pot obligar viure junts si no ens hi trobem còmodes”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que el procés català “respon als principis de llibertat, responsabilitat i democràcia”. Ho ha dit  durant l’obertura de la IX edició de la Global Conference, un fòrum internacional que se celebra a la regió francesa de Loire i que enguany debat sobre els valors que han de regir el nou model de societat, adaptat als canvis socials, polítics, econòmics i geopolítics. Sota el títol Le temps du choix, la IX Global Conference se celebra fins divendres a l’Abadia de Fontevraud.
 
El conseller Homs ha afirmat que, durant la història, s’ha demostrat que “produir un consens per actuar en contra és molt més fàcil que produir un consens per un projecte comú”. Per això, Homs ha apel·lat als polítics a “construir una cultura de responsabilitat” ja que “sense responsabilitat no hi haurà el canvi que pretenem”.
 
En aquest marc, el conseller Homs ha defensat la necessitat d’un “nou contracte social” per fer front al nombre “sorprenent” de crisis actuals (econòmica, financera, social, mediambiental, politica i i de seguretat) que “obliguen a articular els valors sobre els quals volem revitalitzar les nostres societats”. Valors, ha explicat, com la humanitat, l’estat de dret, la justícia i la igualitat, unes institucions democràtiques, transparents i inclusives, el respecte als drets de la propietat i la llibertat individual, així com la cooperació o la solidaritat. Valors amb els quals“s’adhereix plenament” el procés català.
 
La Global Conference és un fòrum internacional organitzat per The Planet Workshops, que reuneix anualment els principals actors i líders d’opinió per debatre temes com el desenvolupament sostenible i o els valors socials. En la sessió d’obertura de la jornada també han participat el president d’honor del grup La Poste, Jean Paul Bailly; el president fundador de Léa Natura, Charles Kloboukoff, i la directora general d’Impact Investment Exchange Asia i d’Impatc Investment Shujog Bangladesh/Estats Units, Durreen Shahnaz.
 
 
“França és un dels grans estats de la UE on ens convé fer molta pedagogia”
 
En declaracions posteriors a la premsa, el conseller de la Presidència ha explicat que des del Govern es vol aprofitar tots els espais per explicar el procés que està portant a terme Catalunya, un procés que cada cop està generant més interès al món. Per això no es desaprofita cap oportunitat de participar en fòrums als quals es convida el Govern català, com és el cas de la Global Conference. L’any passat va ser el president Mas qui hi va participar, i aquest any el conseller Homs.
 
Segons Homs, “és evident que transmetre el missatge del què està fent Catalunya per una via clarament pacífica en la recerca de la seva llibertat, de la seva voluntat de ser responsable per nosaltres mateixos és fonamental explicar-ho, també a França”. “Jo crec que França és un dels grans estats de la UE on ens convé fer molta pedagogia, a més som veïns i tenim la idea de bon veïnatge”, ha reblat Homs.
 
Preguntat sobre si pot haver-hi un canvi d’actitud de la monarquia respecte el procés català, Homs ha respost que “com a Govern haig d’estar pendent de qui té responsabilitats polítiques” i per això “l’exigència de canvi d’actitud l’haig de centrar en el govern espanyol principalment”. Pel conseller, “on ens agradaria que hi hagués un canvi és en el tarannà del govern espanyol que no para de collar a Catalunya per tot arreu, a les institucions catalanes per tot arreu i amb una arbitrarietat que no és de rebut i, a més, no planteja cap alternativa”.
 
 
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada