La consellera de Benestar Social i Família rebutja la reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva, “una reforma que no fa cap falta i que la societat no reclama”
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, en el decurs del Ple celebrat avui al Parlament ha respost una interpel·lació sobre els drets de les dones, en la qual ha destacat que l’any 2014 es mantindran les subvencions a les entitats que treballen en aquest l’àmbit, prioritzant aquelles que lluiten contra la violència masclista. Munté ha insistit que: “la nostra voluntat és mantenir i reforçar tots els programes i operatius de suport a les dones i prioritzar el suport a aquelles dones que pateixen violència masclista”.
Durant la seva intervenció, Munté ha recordat que en els darrers tres anys la Generalitat no ha rebaixat la seva aportació als contractes programa, que inclouen accions i programes envers les dones, mentre que l’Estat sí que ha reduït considerablement les seves aportacions en aquest àmbit.
La consellera ha reconegut que “certs avenços aconseguits en l’àmbit dels drets de les dones corren el risc de retrocedir perquè la crisi té efectes més grans per a les dones, que es fan visibles en l’escletxa salarial, en l’àmbit familiar, en la salut, etc. Però des del Govern seguim treballant i no abaixem la guàrdia per trencar amb els rols tradicionals de gènere”.
Munté ha expressat també l’oposició frontal al desenvolupament de determinades lleis que afecten l’avenç del dret de les dones i ha posat com a exemple l’infrafinançament de la Llei de la dependència, la reforma de la Llei de pensions o la reforma de la Llei de la salut sexual i reproductiva. En aquest sentit, Neus Munté ha afirmat que “jo també rebutjo frontalment com s’està plantejant aquesta reforma. La llei de 2010 ja és una bona llei i no hi ha reclamació social per a reformar-la”. Segons Munté “aquesta reforma retorna les dones a la criminalització que ja havíem superat”.
La consellera ha recordat que des del Govern s’impulsen polítiques en aquest àmbit que són positives i que fan encara més innecessària aquesta reforma com accions d’educació sexual i afectiva, programes de planificació familiar, etc. i ha recordat també que el Parlament de Catalunya està treballant una llei pròpia d’igualtat afectiva.
Departament/s
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada