- El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha presentat aquest dimarts les línies que seguirà el pla, que té l’objectiu d’enfortir les activitats empresarials de les entitats del tercer sector per assolir els seus objectius socials.
- La Generalitat posarà a l’abast de les organitzacions les 35 oficines exteriors catalanes per detectar oportunitats al món, impulsar processos de contractació pública internacional i identificar mecanismes de finançament europeu.
- Actualment, a Catalunya hi ha 6.800 entitats que donen feina a més de 100.000 treballadors i 300.000 voluntaris i que representen un 2,8% del PIB.
La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el primer programa pensat específicament per impulsar la internacionalització de les entitats del tercer sector i l’economia social i cooperativa. Es tracta d’una estratègia pionera per donar suport a aquestes organitzacions en els seus processos d’obertura a l’exterior, fet que els permetrà enfortir les seves activitats empresarials per assolir els seus objectius socials.
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha presentat el programa aquest dimarts, assegurant que “el futur de la nostra economia passa per la seva plena internacionalització”. Per Torres, “aquesta internacionalització ha d’abastar empreses de tots els sectors, totes les dimensions i territoris, i això inclou el tercer sector”, fet que demostra que l’obertura a l’exterior és una prioritat per a Catalunya.
L’estratègia es desenvoluparà a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació. El conseller delegat, Joan Tarradellas, ha afirmat que “el tercer sector ha demostrat una extraordinària resiliència i que és capaç de créixer, internacionalitzar-se i ser el pilar de moltes activitats econòmiques”.
A l’acte de presentació també hi ha participat la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, que ha assegurat que “en un entorn cada vegada més europeu i global, la internacionalització constitueix un repte necessari i de primer ordre”. En aquest sentit, segons Guiteras, “el pla concreta un conjunt d’actuacions destinades a ajudar les entitats del nostre sector disposades a sortir fora, a exportar el seu model d’intervenció en altres territoris i a participar en la gestió de serveis d’atenció a les persones en països amb un sistema de benestar emergent”.
El pla contempla organitzar jornades i cursos de sensibilització per preparar el terreny i despertar el potencial d’aquelles entitats que encara no estan internacionalitzades.
També es posaran en marxa instruments de suport per a les entitats que ja han començat a obrir-se a l’exterior o per aquelles que ja estan internacionalitzades plenament i volen expandir-se. Així, ACCIÓ posarà a l’abast de les entitats les 35 oficines exteriors de la Generalitat per detectar oportunitats al món i acompanyar-les de manera personalitzada en la seva obertura a l’exterior.
D’aquesta manera, s’estudiarà la demanda de serveis existents en diversos països que podrien oferir les organitzacions catalanes i les condicions necessàries per a poder-hi accedir. També s’impulsarà la participació de les entitats catalanes en processos de contractació pública internacional i s’identificaran mecanismes de finançament de la Unió Europea que promouen les actuacions internacionals.
Actualment, a Catalunya hi ha 6.800 entitats del tercer sector i l’economia social i cooperativa, entre associacions, fundacions i cooperatives. En total donen feina a més de 100.000 treballadors i 300.000 voluntaris, i representen el 2,8% del PIB.
Arxius adjunts
Departament/s
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada