dimarts, 20 de maig del 2014

L’Europa social



Mercè Jou

A dia d’avui Europa representa el 7% de la població mundial, genera el 25% del total de la riquesa i realitza el 50% de la política social de tot el món. Europa és, per tant, el referent mundial en polítiques socials. Des de CiU volem que Europa segueixi creixent en aquest sentit; estem compromesos amb l’Europa de les persones i per a les persones.

Des de CiU reivindiquem l’economia social de mercat com a model d’organització econòmica capaç de conciliar el progrés econòmic amb el progrés social. El model econòmic europeu ha d’oferir resposta a les persones i un impacte positiu en la societat. L’economia ha d’estar al servei de les persones. Europa ha de fer més esforços en favor de la ocupació, de rescatar persones de la marginalitat i de la pobresa, de la igualtat de gèneres, de la conciliació de la vida familiar i laboral...

Per l’Estat del Benestar i contra l’exclusió social


Des de CiU reclamem una Europa més forta, més política i amb més recursos propis per protegir l’Estat del benestar. Volem una Europa que lluiti amb totes les forces contra la pobresa i l’exclusió social, que protegeixi la família i que acompanyi els joves i la gent gran. Volem una Europa sense cap tipus de discriminació.

D’acord amb l’estratègia Europa 2020, les polítiques destinades a reduir el nombre de persones amb risc de pobresa ha de ser una prioritat del Parlament Europeu. Cal que des d’Europa es combati la pobresa amb polítiques d’educació, ocupació, salut, prestacions socials, urbanisme i emprenedoria.


 Cal continuar treballant en la línia de la Plataforma Europea contra la Pobresa i l’Exclusió Social i pel manteniment i potenciació del Fons contra la Pobresa. En aquest sentit ens comprometem a fer totes les accions necessàries per a que no sigui rebaixat el pressupostos destinats a la Plataforma i al Fons esmentats, que actualment sumen uns 3.500 milions d’euros. Alhora apostem per la creació d'un Programa Global Europeu de lluita contra la pobresa que defineixi objectius concrets i que estableixi subvencions i avals públics per a empreses i entitats del tercer sector que proposin accions i projectes i que inclogui avantatges fiscals per a les empreses i els particulars que vulguin finançar aquestes accions a partir de la creació d'una Borsa Europea de Fons d'Inversió de lluita contra la pobresa.

Tot respectant els diferents models que conviuen a Europa, des de Catalunya seguirem defensant l’accés universal a la sanitat com a dret bàsic de la ciutadania. Per això mantenim el nostre compromís amb la qualitat assistencial, mentre seguirem impulsant polítiques de recerca i innovació.

Per la igualtat


Cal potenciar la inversió en formació per garantir la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans europeus. Aquesta és la millor eina per prevenir les causes que originen les fractures socials i les situacions d’exclusió.

Seguirem promovent la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, la conciliació laboral a través de la unificació dels horaris laborals i la redistribució de les hores treballades per arribar a una veritable conciliació. A més, donarem suport a polítiques que fomentin la igualtat de gènere en els consells d’administració de les grans empreses.

Europa ha de tenir una política d’immigració  que garanteixi els drets humans dels immigrants, reforçant la lluita contra el tràfic de persones, evitant la mortalitat en el mar i a les las fronteres, establint vies efectives i realistes per a la immigració laboral i l’asil, impulsant la integració social i lluitant contra el racisme i la xenofòbia.

Promourem el principi de no discriminació (per raó d’origen racial o ètnic, religió, discapacitat, edat o orientació sexual) a partir de la promulgació de la futura llei per a la no discriminació.

http://ciuolesa.blogspot.com.es/2014/05/leuropa-social.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada