El candidat de CiU ha assegurat que aquest 2013 ha estat un “any rècord” en atracció d’inversió internacional, amb un augment del 31%
El candidat de CiU a les properes eleccions europees, Ramon Tremosa, ha assegurat avui que és fals “el discurs de la por” del PP i el PSOE que insisteixen que el procés sobiranista frena la inversió a Catalunya. En aquest sentit, Tremosa ha destacat que el 2013 ha estat un any “rècord” en inversió internacional, que ha crescut un 31% en comparació amb el 2012. Pel candidat de la federació, aquestes xifres “tiren per terra aquesta idea que repeteixen aquests dos partits”. Tremosa n’ha parlat des de Valls, on ha presentat, en una roda de premsa el vídeo del candidat, que retrata un dia de feina al Parlament Europeu. A la roda de premsa també hi ha assistit Albert Batet, alcalde de Valls i diputat al Parlament de Catalunya i Martí Barberà, segon tinent d’alcalde de Valls i diputat al Congrés dels Diputats.
Com a exemple d’aquesta inversió internacional, Ramon Tremosa ha posat el cas de Valls “que s’ha convertit en un centre logístic important” amb la instal·lació d’empreses com Ikea; el cas de Nissan, que la setmana vinent presenta el nou model de furgoneta exclusivament elèctrica que es fabricarà a Catalunya i també ha recordat que el Financial Times va publicar un reportatge sobre Barcelona, on un dels punts que remarcava era que el “procés català és pacífic i democràtic i que no amenaçava les inversions internacionals”. Per aquest motiu el candidat de la federació a les eleccions europees ha considerat que “el procés català no només no obstaculitza les inversions sinó que les està incrementant”. Tremosa ho atribueix al fet que des de fora s’adonen que el que “volem és fer un país normal on les condicions financeres siguin òptimes, amb una fiscalitat previsible, on el mercat laboral funcioni, on les administracions siguin sensibles a les necessitats de les empreses i on no hi hagi energia massa cara; un país que millori les condicions perquè les empreses nostres i de fora puguin fer millors negocis”.
En la mateixa roda de premsa, Ramon Tremosa també ha fet una crida a la participació en les eleccions europees del 25 de maig, per enviar un missatge que els catalans aposten per “més Europa”. El candidat de la federació ha avisat que si Catalunya vota menys que el 2009 “tindrem un problema de legitimitat de força quan vulguem defensar que continuem caminant en el procés”. Igualment, Tremosa ha tingut un record per l’expresident local de CDC a Tarragona, Jordi Frisach, mort aquest dijous en un accident de muntanya al Pirineu aragonès.
Sobre les inversions internacionals al territori també n’ha parlat l’alcalde de Valls, Albert Batet, que ha remarcat que Ikea es va instal·lar en aquest municipi gràcies als arguments de Ramon Tremosa “que és un candidat amb visió de tirar endavant projectes i no se suma a la cultura del no, com fan altres partits”. Del candidat de CiU, Batet també ha destacat que és “un candidat que visita el territori, que escolta i compleix”, i que ha defensat a Europa el corredor mediterrani i els ports, com el de Tarragona” i li ha demanat que traslladi al Parlament Europeu “el repartiment injust del dèficit a l’Estat espanyol que acaba repercutint en la capacitat de gestió de les administracions locals”.
De la seva banda, Martí Barberà, ha avisat dels perjudicis que la LOMCE tindrà sobre la formació professional. Barberà ha remarcat que el govern del PP només busca “cobrir les bases dels informes Pisa” i ha avisat que aquesta llei “minva la professionalització, rebaixa les exigències i ens portarà a reduir en allò que Europa ens demana, més professionalització”. El diputat al Congrés també s’ha mostrat convençut que el Pla Hidrològic de l’Ebre no tirarà endavant “i que la batalla la tenim guanyada, perquè Europa sap que el potencial mediambiental que té”.
A l’espera de la resposta de Valenciano i Cañete
En aquesta roda de premsa, Ramon Tremosa també ha insistit en demanar un debat entre els principals caps de llista de les formacions que concorren a les europees, especialment, la socialista Elena Valenciano i el popular Miguel Arias Cañete. Tremosa ha considerat que és “legítim” que els candidats facin un debat per parlar de temes europeus i catalans i ha lamentat que no hi hagi hagut cap resposta des de la cúpula dels partits i que només n’hagin arribat “d’eurodiputats que ocupen llocs secundaris i que les seves respostes són inconsistents”. “No entenc aquesta actitud de Madrid, que ens tracta com si fóssim un partit de Portugal”, ha remarcat Ramon Tremosa, que també ha assenyalat que ha participat en tots els debats que s’han fet a Catalunya sobre les eleccions europees i ha retret als candidats catalans de PP i PSOE que “s’amaguin”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada