dimecres, 24 d’octubre del 2012

ÉS EL MOMENT DE DECIDIR, EL NOSTRE MOMENT



El temps i els esdeveniments passen molt ràpidament i ara és el moment d’assumir que el catalanisme ha d’adaptar-se al segle XXI. Estem en un punt on, més que mai, el nostre partit ha d’estar al servei de la societat i continuar oferint noves fórmules per fer front als nous desafiaments de la Catalunya actual. Hem vist que hi ha un abans i un després de la manifestació de l’11 de setembre, marcant el començament d’una nova etapa de construcció nacional, sense perdre de vista en cap moment les nostres arrels humanistes, democràtiques i integradores de Convergència i Unió.


Per a les properes Eleccions al Parlament de Catalunya hem de ser capaços de transmetre i promoure el debat de la necessitat de construir l’estat propi amb tres línies bàsiques a tenir en compte:

1. La reactivació de l’economia per poder crear ocupació.

2. Garantir els pilars de l’estat del benestar per així aconseguir un país cohesionat.

3. Avançar en la transició nacional construint estructures d’estat i fer efectiu el dret a decidir.

Tot aquest procés ha de ser capaç de generar il•lusió i estar convençuts que hi ha un futur esperançador. Ja tenim models d'estructures d’estat en funcionament i que ens diferencien clarament. I estem convençuts que són models a seguir per altres països d’Europa. Tenim un model de Sanitat, un model Educatiu i un model de Estat del Benestar (vam ser dels primers govern d'Europa en crear polítiques del benestar) que ens situen entre els primers països europeus, a part del nostre tarannà i model productiu, tant en el cap de la producció, pròpiament dita, com en el camp de la investigació i desenvolupament.

Tota aquesta construcció i aquests canvis han de seguir un procés clarament pacífic i de convivència perquè en democràcia, pels ciutadans, l’aval definitiu es procedeix a les urnes.

“El que reclamem ara és un poder de país, no un poder de partit” Artur Mas

Convergència i Unió

Olesa de Montserrat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada