dissabte, 17 d’agost del 2013

Por a la democràcia


JOSEP 
RULL


Fa unes setmanes en una visita a una entitat d’un barri de Terrassa un home gran se’m va apropar i em va dir que no veia clar això de la independència de Catalunya. Vàrem parlar i debatre una estona. No el convenceria en aquell moment, em va advertir, però va dir alguna cosa que em va impactar: «No sé si votaria a favor o en contra de l’Estat propi, però jo vull votar». I no només això sinó que ho va rematar amb aquesta perla:«Si no vam tenir por del franquisme ara hem de tenir por de la democràcia?». Bona lliçó, el ciutadà sempre té raó. 
Amb aquest exemple no fa falta explicar gaire cosa més. Vivim una situació d’emergència social preocupant al nostre país. Catalunya viu en una asfíxia econòmica i financera que no permet atorgar a la ciutadania els serveis que mereix. És un drama saber que sense la rèmora que suposa avui l’Estat espanyol no farien falta retallades socials i que, malgrat les dificultats del moment, podríem tenir un benestar social envejable. És sobretot pel sofriment del nostre país que volem poder decidir i preguntar a la societat catalana. A tota la societat catalana, perquè això ens implica a tots: votem el que votem, parlem la llengua que parlem o ens sentim catalans o espanyols, o les dues coses. Això ens incumbeix a nosaltres, els catalans. Hem de decidir com podem continuar endavant i per això hem de fer una consulta a la ciutadania. 
Ningú vindrà a treure’ns les castanyes del foc. Som els catalans qui hem de decidir quin camí prendre. Des de Convergència proposem tenir un Estat propi per a Catalunya per poder lluitar per la justícia social. Aquesta és la nostra meta. Sempre hem estat en aquest bàndol. Per això volem poder decidir i guanyar aquesta consulta. Si guanyem aquesta consulta tindrem les eines per rescabalar-nos, per recuperar-nos. Dependrà del nostre esforç com a societat. No podem suportar més decisions capritxoses que vinguin dels governs de Madrid. Un Estat català és un lloc amb més i millor benestar. No és cap quimera ni cap il·luminació: Catalunya és un país viable i això no ho poden tapar ni amenaces ni mentides amb mala fe. 
En un Estat català hem de donar poder als que no tenen poder i esperança als que no tenen esperança. La nostra pàtria no és una altra que els nostres fills i el seu futur. Hi ha qui diu que el sobiranisme vol dividir la societat catalana quan l’única cosa que persegueix és aconseguir més benestar i més justícia social, una cosa en què sembla difícil que no ens puguem posar d’acord. Aquest és el veritable interès general. Gaudir d’uns serveis socials de qualitat i tornar a posar en funcionament l’ascensor social català són part dels nostres anhels i afanys. Sobirania és justícia social. No és qüestió de votar amb el cor o amb el cap. És qüestió de votar, primer, i després és qüestió de desenvolupar aquest procés correctament, amb entusiasme, seriositat i rigor. 
Volem fer una consulta, sí. Perquè creiem que és la millor manera de saber què opina la societat catalana. No descartem cap via democràtica, és clar, però la nostra aposta és clarament celebrar una consulta. El Govern de la Generalitat, amb el president Artur Mas al capdavant, està fent els deures. Alhora que lluita contra la crisi i contra els abusos financers del Govern de Mariano Rajoy , la Generalitat està posant les bases per poder preguntar als ciutadans. I a més a més, gràcies a la tasca del Consell Assessor per a la Transició Nacional tenim la guia per a l’endemà de la consulta. 
Un total de 19 informes que toquen temes tan diversos com per exemple la seguretat social catalana o l’agència tributària, passant per les telecomunicacions, són un referent al qual agafar-nos. A CiU sempre hem donat la cara i ara, en un moment decisiu per a tots els catalans, estem implicats amb el procés. Tot això sortirà bé perquè ho estem fent bé. Ens fan falta més mans i més somriures. Ens fan falta més catalans que vulguin decidir el seu futur i el de les seves famílies. Ens fan falta més ciutadans que vulguin avançar cap a un lloc comú millor per a tots. Continuar construint una majoria indestructible. 

SECRETARI D’ORGANITZACIÓ DE CDC


http://epreader.elperiodico.com/APPS_GetSharedNews.aspx?pro_id=00000000-0000-0000-0000-000000000001&fecha=17%2F08%2F2013&idioma=1&doc_id=fe985a1f-3dce-498e-8810-995ed7137b1b&index=no

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada