dissabte, 18 d’abril del 2015

President Mas: “Els nostres candidats no s’amaguen, tenen les idees clares i saben què cal fer per tirar endavant el país”

18.04.15



Artur Mas, president de CiU i de la Generalitat de Catalunya, ha defensat la transparència de les llistes de la federació: “De tant en tant ens podem trobar, com tothom, amb alguna conducta individual que no fa honor a aquesta màxima, però som gent correcta i gent com cal”. Un fet que ho evidencia, ha dit, és que CiU no enganya ni disfressa les seves sigles:“Nosaltres no ens amaguem. D’altres  amaguen les seves sigles cada dia. El primer sentit de l’autenticitat és presentar-nos tal com som”.

El president ha destacat que els candidats de la federació “tenen les idees clares, saben què cal fer per tirar endavant el país i  estaran al nostre costat per assolir les més altes quotes d'autogovern, dignitat i justícia ”. Mas ha tancat així l’acte municipalista on els consells nacionals de CDC i UDC, reunits conjuntament davant el Teatre Nacional de Catalunya, han ratificat, per aclamació, les llistes de CiU per a les properes eleccions municipals del 24 de maig.

En la seva defensa de la transparència, Mas ha posat l’accent en la importància d’acordar una llei electoral que serveixi de targeta de presentació de la regeneració democràtica que necessita el país: “Apel·lo a tots aquells que encara no hi són: que facin el pas valent, generós de sumar-se a la majoria que ja s’insinua”.
El president ha citat tres objectius prioritaris de cara al 24M i per als pròxims anys: “Assegurar que la recuperació econòmica que s’està produint agafi impuls, objectiu lligat a que hi hagi més feina,  seguir potenciant les polítiques socials per estar al costat de la gent i  aconseguir que hi hagi quantes més corporacions locals al costat del projecte sobiranista millor”.


CiU, la força amb més candidatures

Lluís M. Corominas, secretari general adjunt de Convergència i Unió, ha explicat que la federació torna a ser la primera força del país pel que fa a nombre de llistes, amb gairebé 900 candidatures:“El 99,6% dels municipis podran votar CiU. En un moment de crisi, de corrupció, i de complexitat pel que fa al procés sobiranista, hi ha 10.000 ciutadans que han volgut estar a les llistes, que volen participar sota les sigles de CiU. Som 10.000 al costat del president”.

Ha afegit que gairebé 7.000 candidats són independents, i que el 60% dels caps de llista són nous. Aquesta renovació es combinarà, ha dit, amb l’experiència dels veterans, que aporten “solidesa”a les llistes. També ha subratllat la sintonia del món local amb el Govern de la Generalitat, un consens que ha permès i permetrà “anar a la una” pel país.

Ramon Espadaler, secretari general de la federació, ha afirmat que CiU és l’aposta segura en temps d’inseguretat i d’incerteses: “Som garantia de governabilitat davant de la fragmentació, de centralitat davant de radicalismes, de rigor davant populismes, d’estabilitat, de cohesió social i d’equilibri territorial. En definitiva, som garantia de progrés social i de progrés nacional, de suma, d’integració i de bon govern".

Compromisos de CiU
L’acte, que ha donat el tret de sortida a la precampanya amb el lema “Som 10.000 fent camí per tu”,  ha comptat amb la presència de 500 caps de llista de CiU. Els encarregats de presentar els compromisos del món municipal amb la ciutadania de cara a la pròxima legislatura, han estat 5 alcaldes, conjuntament amb Xavier Trias, alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció.
Trias ha defensat que la prioritat de CiU és donar resposta a les necessitats de la gent: “Només sortirem de la crisi creant activitat econòmica, creant llocs de treball, perquè sense activat econòmica no hi ha benestar. El proper mandat calen governs forts i CiU és la garantia del progrés econòmic i el progrés social”

Pel que fa al procés sobiranista, ha apuntat: “Des de Barcelona proclamem els nostres anhels de llibertat com a poble, reivindiquem el dret a decidir el nostre futur perquè tots junts com a poble sumem”.

Quim Calatayud, alcalde de les Borges del Camp, ha defensat una gestió rigorosa i transparent dels recursos públics, “la gent de CiU és imprescindible per assumir aquest repte”, ha dit.

Lluís Solé, alcalde de Deltebre, ha apuntat que cal “ser, fer i ajudar a fer,  premisses imprescindibles per estar al costat de les qüestions que s’han de defensar davant de la ciutadania”.

M. Rosa Móra, alcaldessa d’Anglesola, ha defensat que CiU prioritza “les accions destinades a atendre les persones més febles, com el col·lectiu de la gent gran i les famílies”.

Per Laia Flotats, alcaldessa de Sant Just Desvern, la federació garanteix una visió del país “a llarg termini, més enllà d’una legislatura de 4 anys, amb propostes que recullen les il·lusions dels veïns i veïnes”.

Mariona Solés, alcaldessa de l’Escala, ha evidenciat que la construcció nacional del país és cosa de tots: “El país el fa la seva gent i CiU és la garantia que se segueixi complint la voluntat dels catalans i les catalanes”.

L’acte s’ha tancat amb una fotografia de grup dels alcaldables.
http://convergents.cat/premsa/president-mas-els-nostres-candidats-no-samaguen-tenen-les-idees-clares-i-saben-que-cal-fer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada