dijous, 23 d’abril del 2015

Les claus del discurs institucional del president Mas amb motiu de la Diada de Sant Jordi

El president Artur Mas pronuncia el seu discurs institucional de Sant Jordi

El president Artur Mas​ convida els catalans a gaudir de la Diada de Sant Jordi i cita Josep Maria de Segarra i Joan Maragall per parlar dels dracs als quals ens hem d'enfrontar en l'actualitat.

Una festa per viure-la
"Avui és un dels dies més bonics per viure al nostre país". Així ha començat la declaració institucional del president Mas amb motiu de la Diada de Sant Jordi. En un discurs a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, Mas ha volgut convidar als catalans a participar d'"una festa única a tot el món". Una festa que es viu de manera compartida: "es gaudeix de pler quan la compartim. Que la festa major de Catalunya es fonamenti en compartir diu molt de com som com a poble".
Mas ha convidat a tots als catalans, en la mesura de les seves possibilitats, a viure la festa regalant llibres i roses.

Ens en sortirem si anem tots a una
Durant la declaració, el president també ha fet una crida a la unitat davant dels reptes polítics que viu el país: "podem ser tots un Sant Jordi o una Santa Jordina". Ha afegit que "la magnitud dels reptes que tenim fa que només ens en sortim si anem tots a una", ha dit. 

Els dracs als quals ens hem d'enfrontar
El president Mas ha citat Josep Maria de Segarra per parlar dels dracs als quals ens hem d'enfrontar en l'actualitat:
La rosa li ha contat gràcies i penes
i ell se l'estima fins qui sap a on,
i amb ella té més sang a dins les venes
per plantar cara a tots els dracs del món.
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat els catalans a fer front als "dracs" de la manca de respecte per la dignitat de Catalunya i la seva voluntat de governar-se, fent referència a l'actitud de l'Estat en el procés. "Podem ser tots un Sant Jordi o una Santa Jordina. La magnitud dels reptes que tenim fa que només ens en sortim si anem tots a una", ha dit.
Mas ha continuat citant el poeta Joan Maragall:
Quan un poble pren per patró un heroi, és que vol viure la seva heroïcitat. 
Mas ha explicat que "l'heroisme que se'ns demana avui és de coses que tenim a l'abast" i ha finalitzat la seva declaració citant novament el poeta Maragall:
Si nosaltres volem que el rastre duri sempre, ens cal renovar a cada moment la lluita i la victòria. Que hi hagi puresa constant en les nostres vestidures, resplendor en les nostres armes, alè d'amor en el nostre pit i sempre una mitja rialla de fe serena en la nostra lluita més encesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada