dissabte, 6 de desembre del 2014

El president Mas participa en la commemoració del 30è aniversari del llançament del Seat Ibiza

  • Amb el rei Felip, que ha presidit l’acte, han visitat la planta de Martorell per conèxier els models que la marca presentarà al mercat en els propers cinc anys i les últimes inversions realitzades

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha participat aquest matí en la visita a les instal·lacions de la planta de Seat a Martorell, que ha estat presidida pel Rei Felip.
 
En l’acte, que culmina la celebració del 30 aniversari del llançament del Seat Ibiza, les autoritats han pogut conèixer els models que la marca presentarà al mercat en els propers cinc anys i les últimes inversions realitzades.
 
La visita ha començat al Centre de Disseny de Seat, que acull a 900 enginyers, i que ha convertit la multinacional automobilística en el primer inversor industrial en I+D de l’estat espanyol. Allà, el president Mas, juntament amb el rei, ha mantingut una reunió amb un grup d’empresaris catalans i amb la direcció de la companyia. 

A continuació, les autoritats s’han desplaçat al Taller 10 de muntatge, on es fabriquen les dues marques estrella de l’empresa, els models León i Ibiza. Precisament aquest últim ha superat enguany els 5 milions de vehicles venuts des del seu llançament el 1984. També s’ha visitat el Centre de Prototips de Desenvolupament, el Meisterbock, on es controla la qualitat dels vehicles, i el Centre d’Entrenament del Sistema de Producció.
 
Durant la visita, el president ha pogut parlar amb els treballadors de la línia de muntatge, entre ells aprenents de la primera promoció de la formació dual a Seat, que es van incorporar a l’empresa amb un contracte indefinit el mes de juliol, i alumnes que cursen el tercer i últim any acadèmic i que formaran part de Seat l’any vinent.
 
Martorell és la planta de l’estat espanyol que produeix més automòbils, en concret 2.100 cada dia, que es distribueixen a 76 països. Enguany, la producció creix un 13%, fet que ha permès contractar a més de 800 nous treballadors en els últms mesos.
 
A més del president i el rei, també han assistit  a la commemoració el vicepresident executiu del Grup Volkswagen i president del Consell d’Administració de SEAT, Francisco Javier García; el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el president del Comitè Executiu de l'empresa, Jürgen Stackmann, entre d'altres autoritats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada