dissabte, 6 de desembre del 2014

Per què cal una llista unitària?

Per què cal una llista unitària?

La societat ens ho demana i la fórmula del president garanteix la pluralitat, evita confrontacions polítiques i assegura que el resultat sigui clar.

La societat ens demana unitat
La societat civil ja fa temps que s'ha organitzat i que s'ha unit per afrontar un repte que no és fàcil: assolir la llibertat de Catalunya. Els instruments polítics de sempre no ens serveixen per resoldre aquest repte. Calen instruments nous que permetin articular una gran majoria a favor del Sí. No es tracta de sumar sigles de partits polítics, sinó de crear una llista representativa del país, amb experts en diverses àrees que puguin afrontar amb solvència la tasca de portar Catalunya cap a la independència.
Per afrontar aquest repte i fer-ho bé, cal posar el país i la seva gent per davant dels partits i per davant de la persona. El president Mas ho va demostrar explicant que estava disposat a ser el primer de la llista però també a tancar-la.

La pluralitat queda garantida
Aquesta llista comptaria amb el suport dels partits i de la societat civil, i garantiria doncs la pluralitat que sempre ha caracteritzat el nostre país. La llista l'han de formar persones que representin la pluralitat del nostre país i que alhora comparteixin l'objectiu comú d'assolir la independència.

Evitarà confrontacions polítiques
El que proposa el president Mas no són unes eleccions convencionals, sinó unes eleccions anticipades per celebrar el referèndum que ens han impedit.  La fórmula d'una llista unitària i transversal, amb el suport dels partits, garanteix que en un moment clau per a la història del nostre país no ens distraguem amb confrontacions polítiques. Si la llista del Sí guanya, entrarem en un període de 18 mesos per assolir la independència en què aquest objectiu ha de ser al centre de tots els esforços.

Assegura un resultat clar
Coneixem com funciona la comunitat internacional i no ens esperen amb els braços oberts. L'opció del president Mas és que hi hagi una llista unitària a favor del Sí que aconsegueixi la majoria. No cal que sigui l'única llista favorable a la independència, però sí que és important que sigui majoritària per tal que el resultat es pugui llegir de forma clara i sense reinterpretacions tant per la comunitat internacional com per l'Estat espanyol i els catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada