dijous, 19 de març del 2015

Homs qualifica els greuges que pateix l'esport català d'"aixecada de camisa monumental del PP"

El conseller de la Presidència ho ha dit aquest migdia en l’acte públic sobre els greuges de l’esport català organitzat per la UFEC
 
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha qualificat els greuges que pateix l’esport català “d’aixecada de camisa monumental del PP” ja que ha recordat que “ni tan sols en una cosa que és competència exclusiva com és l’esport no s’hi ha pogut incidir”. Homs ho ha dit aquest migdia a Barcelona en l’acte públic sobre els greuges de l’esport català organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que s’emmarca dins la campanya #sortimaguanyar.
 
Homs ha afirmat que “el que avui hi ha aquí és un malestar profund de la societat catalana, en aquest cas del món de l’esport, en el qual nosaltres hi fem costat i recolzament amb tot allò que tenim al nostre abast”. Segons el conseller, els nou greuges denunciats per la UFEC durant l’acte d’avui demostren que “el debat sobre el futur de Catalunya com a país, com a Estat no és un intel·lèquia, no és un debat teòric i afecta a realitats del dia a dia, a realitats de les persones i el món de l’esport és un exemple”. “Algú hauria de prendre nota que el món de l’esport que mai s’implica amb accions que estan considerades d’ordre polític faci un acte com el d’avui”, ha reblat Homs. Durant l’acte, la UFEC ha fet públic un manifest que recull nou greuges que pateix l’esport català, entre ells hi ha el menysteniment de la formació federativa, l’augment de l’IVA al 21% o el pagament de l’impost de societats, entre altres.
 
El conseller de la Presidència ha  demanat al govern espanyol una “reflexió profunda de si les coses s’estan fent bé” i que “no giri l’esquena sinó que en prengui molt bona nota”. Homs ha denunciat que “hi ha diguem-ne ganes de recentralitzar, d’acumular poder i de malmetre coses que funcionen i són saludables i que, a més a més, ens aguanten la cohesió de la nostra societat com és el teixit esportiu d’un país com el de Catalunya”. “Hi ha ganes d’exigir a Catalunya allò que no s’exigeix a enlloc”,  ha dit Homs en referència a les denúncies o inspeccions fiscals rebudes per part de clubs esportius catalans.
El portaveu Homs s’ha mostrat convençut que “veient expressions com les d’avui en els propers temps, propers mesos o molt pocs anys, l’única manera de resoldre a fons tot el què es planteja és que puguem decidir per nosaltres mateixos a Catalunya”. Segons Homs, “és molt greu el què està passant, és molt absurd que les entitats esportives del nostre país hagin de declarar l’impost de societats” quan al final “no pagaran impost de societats però tindran una feina burocràtica que els desborda”. El conseller de la Presidència ha insistit que “la solució depèn dels catalans i en aquests propers mesos tindrem oportunitats per ser conseqüents
 
A l'acte, també hi ha assistit el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, el director general d'Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa, i el director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras.
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada