dimarts, 3 de març del 2015

Signem un conveni de col·laboració amb l'ONG Transparència Internacional

Signatura del conveni sobre Transparència entre Convergència i TI
Amb la signatura del conveni per part de Josep Rull i el president de l'ONG Transparència Internacional (TI), Jesús Lizcano, Convergència és el primer partit d'abast català que signa un acord d'aquest tipus.

A la signatura també hi han estat presents el portaveu de CDC al Congrés, Pere Macias; el portaveu de Convergència al Senat, Josep Lluís Cleries; i el coordinador de règim intern i comunicació del partit, Francesc Sánchez; a part d'altres membres de Transparència Internacional.
Després de la signatura, Josep Rull ha afirmat que "és un privilegi poder entrar en la dinàmica dels convenis de Transparència Internacional perquè avui, la transparència és una exigència innegociable". I ha lligat aquest conveni amb la voluntat de la direcció de Convergència de "fer un partit amb parets de vidre i amb les portes obertes de bat a bat", igual com han fet altres institucions com la Generalitat de Catalunya, ajuntaments com el de Barcelona al capdavant, o el Parlament, amb l'impuls de la Llei de la Transparència.
Rull ha remarcat el fet que en la darrera avaluació de TI, "estàvem a la part inferior del rànquing i en només vuit o deu mesos hem revertit aquesta situació, perquè per a la nova direcció de Convergència, aquesta és una prioritat". Per a Rull els partits han de retre comptes amb la ciutadania fins i tot en aquells casos en què no sigui necessari.
L'acord estableix algunes mesures que Convergència ha aplicat com "un canvi radical en el web del partit". I és que el conveni estableix, entre d’altres mesures, que es publicaran a internet els comptes anuals del partit; l'últim informe de fiscalització dels comptes de CDC emès pel Tribunal de Comptes; els pressupostos anuals dels dos darrers exercicis amb la liquidació pressupostària; dades bàsiques de les entitats vinculades al partit; o els ingressos i les despeses del partit desglossades, així com els béns patrimonials. El conveni estableix també, en un altre ordre de coses, que no s'inclouran a les llistes electorals processats per corrupció, això és, persones que tinguin obert un judici oral o un escrit d'acusació del fiscal. (Es poden consultar les mesures del conveni en aquest enllaç).
Igualment, el coordinador general de CDC ha volgut ressaltar el quart punt de l'acord "que estableix la creació d'una comissió de seguiment que vetllarà pel compliment del conveni i que es reunirà dos cops l'any". D'aquesta manera, Convergència "obre les portes a Transparència Internacional perquè en tot moment tingui accés a la informació que consideri necessària". Finalment Rull ha remarcat l'esforç que ha fet el partit per adequar-se a les premisses de TI i poder arribar a signar l'acord, i ha conclòs: "som el primer partit d'abast català que signem un acord d'aquest tipus".
Per la seva part, Jesús Lizcano, ha mostrat la seva satisfacció amb Convergència Democràtica perquè "quan signem un conveni com aquest, demanem una mínima transparència, i amb Convergència vam tenir unes reunions prèvies en les quals els vam demanar superar els nivells de transparència que tenien i en només dues setmanes ho van complir".  El màxim representant de Transparència Internacional ha remarcat que "els partits polítics que firmen aquests convenis tenen la ferma voluntat de lluitar per la transparència i contra la corrupció".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada