dijous, 5 de març del 2015

Un partit nou per a un nou país

Un partit nou per a un nou país
Convergència Democràtica de Catalunya obrirà en el Consell Nacional d’aquest dissabte, 7 de març, un debat intern per marcar la posició de futur del partit.

El consell nacional d'aquest dissabte serà el tret de sortida a un debat intern de CDC. L'objectiu d'aquest procés és adaptar Convergència a les noves demandes de la societat i de la mateixa formació. 

D'on venim?
Fa quaranta anys, Convergència Democràtica va néixer amb la voluntat d’aplegar en un mateix projecte polític catalanista persones provinents de diverses famílies ideològiques, amb l’objectiu d’esdevenir el pal de paller de la política catalana. Quatre dècades d’acció política i, especialment, d’acció de govern i de definició ideològica han dibuixat un espai polític específic.
Aleshores, teníem tres objectius:
FER PAÍS. La reconstrucció nacional de Catalunya, a través de recuperar les seves institucions d’autogovern i el caràcter aglutinador de la llengua i la cultura pròpies.
FER DEMOCRÀCIA. La implantació d’una democràcia avançada tant des del punt de vista formal com dels valors socials.
FER BENESTAR. La modernització del país en tots els seus aspectes per tenir una economia pròspera, amb cohesió social i territorial i plenament homologable a les societats occidentals.

A on anem?
FER ESTAT. De recuperar la consciència nacional i dotar-nos d’institucions d’autogovern passem ja a crear un Estat propi, que participi amb veu pròpia en les institucions de governança mundial i tingui una específica vocació europea i mediterrània.
FER LLIBERTAT. De guanyar un sistema democràtic i plenament integrat en les societats modernes, hem de fer el pas de tenir un Estat regenerat absolutament, amb clara divisió de poders i una defensa nítida de les llibertats i dels drets humans. Amb una actitud bel·ligerant contra la corrupció.
FER MÉS PROGRÉS I JUSTÍCIA SOCIAL. De construir les columnes bàsiques de l’Estat del Benestar a la seva consolidació, modernització i enfortiment en el marc d’una economia pròspera al servei de les persones.

Com a força política transversal podem ser una nova eina política al servei d’un
nou país per a tothom. Per això Convergència treballarà en aquests 3 eixos: eix nacional, eix ètic, i eix social i econòmic.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada