dissabte, 28 de març del 2015

President Mas: "Els que ens ofeguen i ens neguen el pa i la sal després ens volen donar lliçons"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí l’Espai d’Aigua i Salut de Taradell i el Mercat del Ram de Vic
  • En el primer acte públic després dels tres dies de dol per la tragèdia aèria de dimarts, el president ha demanat no associar el què va passar a trastorns com la depressió
  • Artur Mas ha denunciat que “les polítiques centralitzadores de l’Estat” també afecten el camp de l’esport, en què Catalunya “està excel·lint gràcies a la feina de molts clubs i federacions”
El president Mas i l'alcalde de Taradell, durant la inauguració de l'EAS (Foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat avui que “els que ens ofeguen i ens neguen el pa i la sal es dediquin a donar-nos lliçons”, davant del que ha qualificat de “paraules interessades” del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro que ahir va dir que Catalunya podria créixer més econòmicament si no hi hagués debat sobiranista.
 
Artur Mas ha comparat la situació de Catalunya amb la de la Comunitat de Madrid, que“no deuen estar instal·lats en el debat sobiranista, entre d’altres coses, perquè no els fa falta”, ja que “tenen els instruments, les eines i la capacitat de decisió”. Per aquest motiu, el president ha ironitzat: “mira per on, la Comunitat de Madrid va créixer menys que Catalunya”
 
El cap de l’Executiu ha instat els catalans a ignorar les crítiques i “anar a la nostra”,que vol dir “fer créixer l’economia, ajudar a crear tota la feina possible i seguir amb el nostre camí, perquè aquest sigui un país que realment  pugui arribar créixer amb tota la intensitat”, perquè tindrà “les eines, la capacitat de decisió i els recursos que necessita”.
 
 
Primer acte després del dol
El president de Catalunya ha respost el ministre Montoro durant la inauguració de l’Espai d’Aigua i Salut (EAS) de Taradell. Artur Mas ha recordat que aquest és el primer acte públic que presideix després dels tres dies de dol decretats amb motiu de la tragèdia aèria de dimarts i s’ha sumat a la crida que han fet algunes organitzacions dedicades a la salut mental en el sentit que “no es pot associar el que ha passat en aquesta tragèdia a un trastorn com la depressió”. “Tots coneixem persones que han patit en algun moment alguna depressió a la seva vida, que no són capaces ni de matar una mosca”, ha reblat.
 
Per això, ha advertit del perill d’“associar determinades persones a determinades conductes” i ha afirmat que el què ha passat “no ha estat un suïcidi sinó un crim en tota regla, si es confirma la hipòtesi”. El president ha insistit que la obligació tant de les institucions com del poble de Catalunya “és, sobretot, estar al costat de les persones que ho estan passant més malament, que són els familiars i els amics” de les víctimes.
En relació al nou equipament inaugurat avui a Taradell, el cap del Govern ha fet notar que es va projectar fa deu anys, en “moments d’eufòria econòmica” i s’ha acabat quan “s’albira una sortida”, després d’un “període molt dur” de set anys de dificultats.
 
 
“Per molt dur que sigui l’hivern, al final arriba la primavera”
En aquest sentit, el president ha assenyalat que “hi ha coses que es fan en els moments més durs, que es veuen poc” i ha afegit que en aquests anys a Catalunya “de feina que no es veu se n’ha fet molta, no només a Taradell”.Artur Mas ha destacat l’esforç que s’ha fet no només en l’àmbit econòmic, sinó en l’associatiu o l’esportiu, i ha volgut llençar un missatge de confiança en el futur, assegurant que “per molt dur que sigui l’hivern, al final arriba la primavera i hi ha més llum i millors perspectives i capacitat de superar les situacions complicades”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president s’ha fet ressò de l’acte organitzat el passat 19 de març, en què nombroses entitats del món de l’esport “van mostrar la targeta vermella contra les polítiques centralitzadores de l’Estat en el camp de l’esport”. “En molts casos estem sotmesos a aquesta pressió i també en el món de l’esport”, ha afirmat el president, que ha fet notar que Catalunya “esta excel·lint en aquest àmbit gràcies a la feina de molts clubs i federacions que fan la feina de cada dia de manera anònima”.
 
L’Espai d’Aigua i Salut de Taradell disposa de 2.637 metres quadrats i inclou una piscina amb dos vasos, un de natació de 20 metres amb sis carrers i un de més petit per a activitats dirigides. Així mateix compta amb una sauna, un bany de vapor, una sala de fitness i una altra d’spinning, a més de vestidors i una ampla sala polivalent. L’equipament compta amb una caldera de biomassa per escalfar l’aigua i el conjunt de les instal·lacions.
 
En l’acte també hi ha intervingut l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i Carme Pigem, de l’equip d’arquitectes RCR, encarregat del projecte. Han acompanyat el president el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el delegat de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau.
 
 
Inauguració del Mercat del Ram de Vic
Després d’inaugurar l’EAS de Taradell, el president Mas ha anat a Vic, on ha encapçalat la passejada inaugural del Mercat del Ram, acompanyat de l’alcalde , Josep M. Vila d’Abadal. El president ha visitat l’espai de subhasta de la vaca bruna i ha fet un recorregut per la mostra d’animals, que inclou ovelles i vaques llemosines, entre d’altres, així com per la zona d’expositors relacionats amb les energies renovables.
 
Durant els discursos inaugurals, el president Mas ha subratllat la importància de la indústria agroalimentària a Catalunya, com “un dels puntals de la nostra economia en aquests moments de dificultats” i ha agraït l’aposta de la ciutat per aquest mercat, que “dóna a Vic centralitat de país i capitalitat, com també ho fa la seva universitat o el Museu Episcopal”.
 
En el marc de l’acte, Artur Mas ha presidit el lliurament dels premis del 33è Concurs de Canals Porcines, que distingeix la qualitat de la carn i de la canal. Els guardonats han estat: Sergi Armengol, de Montclar, amb el Premi a la Màxima Puntuació; Mas Sustentó, de Vic, amb el Premi a la Qualitat de la Canal, i la Granja Vilatortella, de Gurb, amb el Premi a la Qualitat de la Carn.
altres documentsaltres documents Inauguració EAS Taradell
altres documentsaltres documents Mercat del Ram
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada