dimecres, 6 de març del 2013

Aprovar l'ESO amb cinc suspensos, possible a Andalusia


La conselleria d'Educació de la Junta d'Andalusia va decidir concedir el graduat escolar a un alumne que havia acabat l'ESO amb cinc assignatures suspeses: llengua i literatura, anglès, ciències socials, biologia i geologia, i física i química. Passant per sobre de la decisió del professorat de l'IES Los Álamos, a Bormujos (Sevilla), la conselleria va optar per acabar concedint-li el títol, decisió que ha generat una gran polèmica arreu d'Andalusia.

Amb posterioritat a aquest cas, també s'ha sabut que la Junta va atorgar el títol de batxillerat a una alumna que havia suspès quatre de les vuit assignatures que havia cursat: llengua espanyola, filosofia, grec i anglès.

Segons que ja ha denunciat en més d'una ocasió l'Asociación de Profesores de Instituto de Andalucía (APIA), la Junta aprova de manera regular a tot un seguit d'alumnes que pedagògicament haurien d'estar suspesos, amb l'objectiu de maquillar l'alt índex de fracàs escolar que es registra a Andalusia, el doble de la mitjana de la Unió Europea (UE).

Durant l'any passat, la conselleria va rebre 290 reclamacions d'alumnes suspesos en finalitzar l'ESO, i en va acabar estimant un 19%.

http://www.naciodigital.cat/noticia/52479/aprovar/eso/amb/cinc/suspensos/possible/andalusia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada