dijous, 21 de març del 2013

Pujol defensa el seu escó davant la militància

Res ni ningú [...] ha d'entorpir el procés que ha iniciat Catalunya per guanyar la seva llibertat
Oriol Pujol
Diputat de ciu


Al·lega que és la garantia per a la reparació en què confia

Rull veu lògic que no sigui candidat a les eleccions si encara està imputat però espera que ja no ho estigui



“Sentireu a dir i criticar la meva decisió de mantenir l'acta de diputat.” El fins ara secretari general de CDC, Oriol Pujol, va enviar dimarts a la nit una carta a la militància per explicar a les bases la seva determinació d'enretirar-se després d'haver estat imputat en el cas de les ITV. Conscient de la controvèrsia política que ha provocat el fet que mantingui l'escó, Pujol justifica que la seva permanència al Parlament és la “garantia” per revertir el procés i tornar a ocupar les responsabilitats polítiques que desenvolupava com a número dos del partit i president de CiU al Parlament.

La seva decisió ha estat criticada per tots els partits de l'oposició excepte el PSC i ERC. Pujol, de fet, es mostra convençut que l'oportunitat que tindrà per declarar i explicar-se esvairà “tota ombra de dubte”. Segons la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Pujol hauria usat el seu “pes polític” per “obtenir un benefici econòmic per a ell i els seus amics” en aconseguir l'adjudicació d'un lot d'estacions d'inspecció tècnica de vehicles.

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va aclarir ahir els matisos amb què la secretària general dels republicans, Marta Rovira, va defensar el manteniment de l'acta com a diputat. Junqueras va al·legar que Pujol “no ha de plegar” mentre no estigui “acusat”. Per ara, segons el president republicà, tan sols hi ha “algun indici”.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va acusar el PP, ICV i Ciutadans de nodrir la “crispació” cap als polítics i va alertar del perill de judicialitzar la política.

Els tres dirigents que assumeixen les funcions de Pujol per delegació també van fer pinya en la defensa de l'expresident de CiU al Parlament. El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, va indicar que trobaria lògic que Pujol no anés a la llista de la federació en les pròximes eleccions si encara estigués imputat, però es va mostrar convençut que ja se n'haurà aixecat l'encausament. Jordi Turull, que relleva Pujol en la presidència del grup a la cambra, també en va defensar la presumpció d'innocència. Lluís Corominas, vicesecretari general de relacions institucionals del partit, va advocar per fer pedagogia i explicar arreu que la imputació no és sinònim de culpabilitat.



http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/629998-pujol-defensa-el-seu-esco-davant-la-militancia.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada