dilluns, 18 de març del 2013

El govern no acceptarà una millora de finançament a canvi de renunciar a la consulta

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, explica que si això passés “seria com si ens diguessin: tenen dret a menjar a canvi de perdre la identitat”

Reclama al govern espanyol que flexibilitzi l'objectiu de dèficit ara mateix i que no esperi que Brussel·les ho autoritzi


El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha reiterat aquest dilluns el que ja va avançar ahir la vicepresidenta del govern, Joana Ortega: el dret a decidir és una línia vermella que el govern no traspassarà. I, per tant, el govern no acceptarà una millora de finançament a canvi de renunciar a la consulta. En paraules d'Homs, a El Matí de Catalunya Ràdio, “si això passés seria com si ens diguessin: ‘Vostès tenen dret a menjar a canvi de perdre la identitat'”.


De fet, el conseller ha assegurat que el govern espanyol no ha proposat cap pacte pressupostari a l'executiu d'Artur Mas i ha negat que hi hagi hagut una penalització per no complir el dèficit l'any passat. Dit això, sí ha explicat que actualment la Generalitat de Catalunya pateix la penalització dels mercats, que els han tancat l'accés al crèdit.

En aquest context, Homs ha assegurat que el principal objectiu del govern de Mas és “salvar” l'estat del benestar “que tant ha costat construir”. “És una constant des que ell és President”, ha remarcat el conseller de la Presidència. En aquest sentit, ha reclamat al govern espanyol que flexibilitzi l'objectiu de dèficit a les comunitats autònomes ara mateix i que no esperi que Brussel·les ho autoritzi. I és que, al seu entendre, el govern de Mariano Rajoy té prou marge per fer-ho després que l'any passat el 71% de l'ajust del dèficit el van fer les comunitats autònomes.


Homs considera que ajustar el 0,7% imposat per Madrid actualment és “inassumible” sense desmantellar l'estat del benestar i, davant aquesta situació, proposa a Rajoy deixar de gastar uns anys tant en Defensa per no haver de fer retallades en altres matèries.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/629204-el-govern-no-acceptara-una-millora-de-financament-a-canvi-de-renunciar-a-la-consulta.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada