divendres, 1 de març del 2013

La proposta d'envair Catalunya arriba a la premsa irlandesa


Les declaracions del general de l'exèrcit espanyol a la reserva Juan Antonio Chicharro, que proposava que l'exèrcit espanyol actués militarment a Catalunya en cas d'independència, amb l'argument que "la pàtria val més que la democràcia", estan trasdendint més enllà de les fronteres estatals. El principal diari irlandès, The Irish Times , informa avui: Invasion of Catalonia an option, says general.

Segons que explica el corresponsal a Madrid, Guy Hedgecoe, de les paraules del general Chicharro se'n podia interpretar que "les forces armades han de considerar envair Catalunya si la regió intenta trencar amb la resta del país", i informa que el ministeri espanyol de Defensa ja ha obert una investigació per decidir si se l'ha de sancionar.

Tancant l'article, el diari també recorda dels declaracions que ha fet el coronel Francisco Alamán en més d'una ocasió, apuntant que l'exèrcit defensarà la unitat d'Espanya "amb les seves vides". Alamán, entrevistat aquesta setmana per Nació Digital , també assegurava: "Que Déu us agafi confessats en cas d'independència."

http://www.naciodigital.cat/noticia/52311/proposta/envair/catalunya/arriba/premsa/irlandesa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada