dilluns, 4 de març del 2013

Convergència Democràtica inicia la campanya "Què està passant a Catalunya"


Oriol Pujol afirma que la centralitat política passa per “gestionar el dia del país alhora que se’l dota d’instruments d’Estat per a  aconseguir que els catalans puguin decidir el seu futur” 

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha anunciat avui que el partit posarà en marxa des d’avui mateix la campanya “Que està passant a Catalunya” que servirà per a fer no només una radiografia de la situació actual que viu el país sinó que també durà els dirigents del partit per tot el territori per explicar com cal fer front a la crisi i com dins d’aquesta situació, es tira endavant la transició nacional. Igualment s’hi explicarà quines són les propostes del partit en aquest sentit.


El partit ha accelerat l’inici de la campanya davant els esdeveniments dels darrers mesos perquè es considera necessari que la gent tingui clar que el país té opcions de sortir-se’n, malgrat tot. Oriol Pujol així ho ha explicat en la roda de premsa posterior a la Reunió del Comitè Executiu Nacional de Convergència celebrat aquest matí.

D’altra banda, el secretari general ja assegurat avui que la centralitat és la única opció que el país té i que Convergència Democràtica i Convergència i Unió han fet seva per a tirar endavant Catalunya. Una centralitat que es concreta “en dotar el país de més musculatura, de dotar-lo d’instruments d’Estat, en la radicalitat democràtica perquè els catalans puguin decidir el seu futur”, ha explicat Pujol.

“La centralitat política que practiquem des de la federació és la que pretén que no siguem residuals, ni que ens empetiteixin” ha dit Pujol. Una centralitat que també vol advertir el govern de l‘Estat “que l’esforç que se’ns demana en la reducció del dèficit té un límit i que s’ha d’entendre l’enorme esforç que ja ha fet aquest país els dos darrers anys”, sense oblidar que “disposar dels recursos que com a catalans generem ens ajudaria a sortir de la crisi”.

Oriol Pujol ha insistit que aquesta centralitat és la que “permet prendre decisions en el dia a dia del país alhora que s’avança en el procés de transició nacional” i és aquesta l’opció que la federació du a terme “per responsabilitat”.

Pujol ha volgut remarcar també el fet que la darrera votació del PSC al Congrés dels Diputats sobre el dret a decidir de Catalunya “ha marcat una inflexió clar en els socialistes catalans” que ha ajudat a ampliar “aquesta centralitat política” i que se suma a la “majoria que es vol construir per aconseguir que Catalunya pugui decidir sobre el seu futur” .

Tal i com ja va advertir dissabte el secretari general de Convergència, “els plantejaments que fa el Partit Popular per a reduir un punt més el dèficit aquest any”, quan els darrers dos anys ja s’ha reduït dos punts ,“són inviables” i, topen amb la centralitat que es persegueix ja que “les retallades a què se’ns obliga, trenquen la centralitat”.

Barcelona, 4 de març de 2013



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada