dilluns, 16 de setembre del 2013

Convergència presenta una campanya per 'eixamplar la majoria a favor de l'estat propi'

Rull i Corominas presenten la campanya “Orgullós de Catalunya” editada en català i castellà, i contrasten que “Catalunya és un sol poble al marge de les arrels”, davant dels que “volen confrontar i dividir”

onvergència Democràtica de Catalunya ha presentat aquest matí la campanya “Orgullós de Catalunya. Què guanyo jo amb l’estat propi?” amb l’objectiu “d’eixamplar la majoria democràtica a favor de l’estat propi” per poder “viure millor i assolir un futur de progrés social”. El vicesecretari de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, i el secretari d’Organització de CDC, Josep Rull han presentat la campanya, inspirada en un dels principis del catalanisme polític “Catalunya és un sol poble, al marge de les arrels i dels orígens de cadascú” i l’han contrastat amb aquells que “volen fer de la qüestió actual una confrontació d’identitats i dividir”.

Per aquest motiu, Josep Rull ha subratllat la voluntat de suma d’aquesta iniciativa de CDC. “Catalunya ha estat construïda amb molts braços, moltes mans, que sempre han volgut sumar” amb la intenció d’aixecar “una mateixa nació, una comunitat oberta i integradora”. I en aquest procés, Lluís Corominas ha concretat que la campanya és en “positiu, constructiva i que no va en contra de ningú”, sobretot per“seguir treballant per quan arribi la consulta i poder-la guanyar”.

La campanya “Orgullós de Catalunya. Què guanyo jo amb l’estat propi?” ha estat editada en català i castellà i pretén apel·lar al“sentiment comunitari obert” adreçant-se a diferents sectors de la societat: des de pensionistes, estudiants, empresaris, ciutadans desocupats, entre d’altres; amb arguments que han de ser “l’antídot” al discurs dels que volen confrontar i dividir. En aquest sentit, Josep Rull ha apuntat que Convergència Democràtica de Catalunya es vol adreçar a tots els entorns del país: “Som un país madur que ha fet coses extraordinàries conjuntament, que se sent orgullós de la seva diversitat”.

“Un somni que es pot fer realitat”
La campanya s’adreça als que estan convençuts que cal l’estat propi i a aquells que tenen dubtes. Corominas ha assenyalat que és “una eina que poden fer servir els convençuts i que ha de servir per eixamplar la majoria amb els que no ho tenen tan clar”. Per això, ha fet una crida per anar més enllà de CDC:“Demanem als altres partits, entitats i organitzacions a aprofitar els pròxims mesos, treballar per quan puguem votar”. El vicesecretari de Coordinació Institucional ha recordat l’èxit de la Via Catalana que va tenir lloc en la passada Diada Nacional i ha indicat: “Quan surten 1’6 milions de persones al carrer el somni es pot fer realitat, la consulta la volem guanyar”.

La campanya: actes i web
“Orgullós de Catalunya. Què guanyo jo amb l’estat propi?” comptarà amb nombrosos actes arreu de Catalunya, a un nivell més reduït, grupal i proper; i també amb actes amb més aforament. La campanya segueix l’estela de les altres que ja havia organitzat CDC els dos últims anys: “Ara, hisenda pròpia” i “Què està passant a Catalunya?”.

Convergència ha posat a disposició de tots els ciutadans una pàgina web de la mateixa campanya (www.queguanyojoamblestatpropi.cat)  per resoldre dubtes sobre l’estat propi i els seus avantatges. D’aquesta manera, CDC es compromet a proporcionar la màxima informació necessària al voltant de temes com les pensions, l’edat de jubilació, les prestacions d’atur, el sistema de salut, les empreses, la validesa dels títols universitaris, les relacions Catalunya-Espanya, la relació amb Europa o la viabilitat econòmica de Catalunya si fos un estat

http://queguanyojoamblestatpropi.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada