dijous, 19 de setembre del 2013

Verkami: Preparats per decidir. La consulta viatja als Estats Units

Descripció del projecte

EL DOCUMENTAL
El documental Preparats per decidir. La consulta viatja als Estats Units és un dels projectes impulsats per l’associació Dretadecidir.com per tal de donar a conèixer a l’altra banda de l’oceà la situació de Catalunya i la voluntat de la majoria del poble català de celebrar un referèndum per a decidir sobre el seu futur. La intenció és fer el mateix a Europa l’any vinent, si assolim el finançament suficient.
UN ROADTRIP DE 14.000 KM
Durant tres setmanes, hem fet un recorregut en cotxe més de 25 estats del país (14.000 km en total). Ens hem trobat amb catalans que viuen als Estats Units i hem entrevistat personalitats catalanes residents al país i experts nord-americans en diferents àmbits de la cultura catalana. Durant el viatge, hem passat per New York, Washington, Philadelphia, Atlanta, New Orleans, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco i Chicago. Tenim unbloc del viatge on ens heu pogut seguir dia a dia.
ELS PROTAGONISTES
A les diferents ciutats hem entrevistat personalitats com Mary Ann Newman, impulsora de la Fundació Farragut, ex directora del Catalan Center de New York i Creu de Sant Jordi (1998); Jordi Graupera, professor de Filosofia; el president del Catalan Institute of America,Jaume SolerGustau Alegret, corresponsal de RAC1 a Washington; Xavier Vilà, corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington; Joan Ramon Resina, cap del departament de literatura espanyola i portuguesa de la Universitat de Stanford; Edward W. Goodson, advocat nord-americà i fundador de l'associació Americans for Catalonia; Allen Buchanan, professor de Filosofia a la Universitat de Duke i expert en temes de secessió; Liz Castro, editora del llibre What’s up with Catalonia?; i Eduard Vallory, politòleg i periodista, entre d’altres.
A la tornada, ja a Barcelona, també hem entrevistat altres personalitats que habitualment resideixen o han residit fins fa poc als Estats Units, com la professora d'Economia Clara Ponsatí (a la qual el govern espanyol no va renovar la càtedra Príncpe d'Astúries a la Universitat de Georgetown), Sean McKinnon, estudiant nordamericà que va impulsar una recollida de signatures per a donar a conèixer a la Casa Blanca la voluntat del poble català de fer un referèndum, Elisa Martí, expresidenta de la North American Catalan Society (NACS) i Carles Boix, membre del Col·lectiu Wilson i del Consell Assessor per la Transició Nacional..
INTERNACIONALITZANT EL DRET A DECIDIR
També hem anat als capitolis dels estats on hem passat i hem fet l’entrega d’unasamarreta del Barça, juntament amb la còpia de la declaració institucional sobre el dret a decidir del Parlament de Catalunya i el llibre What’s up with Catalonia?, de Liz Castro, que recull diversos articles, en anglès, de personalitats catalanes explicant des de diverses perspectives què està passant a Catalunya.
A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS
Els diners que recollim amb la campanya de micromecenatge es destinaran a cobrir lesdespeses del rodatge als Estats Units, que han estat les següents:
TRANSPORT I BENZINA: 1.700 €
VOLS: 1.300 €
DIETES: 960 €
MATERIAL DE RODATGE: 400 €
ALLOTJAMENT: 620 €
TOTAL: 4.980 €
Si superem el pressupost inicial, la diferència es destinarà al rodatge de la segona part dePreparats per decidir. La consulta viatja a Europa. Us animem a aportar el vostre gra de sorra perquè la voluntat de la majoria dels catalans ressoni a Europa.
RODATGE
29/05: NEW YORK. Entrevistes: Mary Ann Newman, Jaume Soler i “Happy hour” de catalans
30/05: NEW YORK. Entrevistes: Jordi Graupera
31/05: PHILADELPHIA/ WASHINGTON. Entrevistes: Xavier Vilà i Gustau Alegret
01/06: WASHINGTON: Entrevista: Raimon Puigjaner (president penya FCB a Washington)
02/06: DURHAM. Entrevista: Allen E Buchanan (Duke University)
03/06: ATLANTA. Entrevista: Meghan Armstrong (Universitat de Georgia)
04/06: NEW ORLEANS: Entrevista: Juan Antonio (professor d’espanyol)
05/06: DALLAS/AUSTIN. Entrevista: Lluís Soler (bioquímic i investigador a la Universitat de Texas, Lubbock)
06/06: VIATGE
07/06: VIATGE
08/06: ARIZONA. Monument Valley / Grand Canyon
09/06: VIATGE
10/06: LOS ANGELES. Entrevista: Jon Unguari (guionista de Hollywood)
11/06: SAN FRANCISCO. Entrevista: Joan Ramon Resina
12/06: SAN FRANCISCO. Entrevistes: Anselm Bossacoma i Edward W.Goodson
13/06: VIATGE
14/06: VIATGE
15/06: CHICAGO. Entrevistes: Francesc Borrull, Angelina Llongueras i Eduard Peris
16/06: MASSACHUSETTS. Entrevista: Liz Castro
17/06: NEW YORK: Eduard Vallory
18/06: NEW YORK: Imatges recurs
EDICIÓ I TIMING DE PRODUCCIÓ
Ja hem començat a treballar en l’edició del documental. Estem fent el visionat del material i triant el contingut de les entrevistes per a construir el fil conductor del discurs.
El documental estarà acabat a finals d'octubre. L’estrena es farà a mitjans de novembre (encara hem de concretar data i lloc, però el més segur és que es faci en un teatre amb capacitat per 1.500 persones).
Us hi esperem!
CONTACTE:
Twitter: @DretADecidirCOM
E-mail: info@dretadecidir.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada