dimecres, 15 d’octubre del 2014

El 9-N hi haurà locals, urnes i paperetes per a poder votar.

El 9-N hi haurà locals, urnes i paperetes per a poder votar.




El govern està decidit a anar endavant. La consulta es farà i es farà el 9 de novembre, però no es podrà fer d'acord amb el decret de convocatòria.

 "Reserveu-vos el dia 9 de novembre perquè farem tot el possible perquè hi hagi locals oberts, urnes i paperetes"

La consulta es farà
El president Mas ha explicat que la consulta no es podrà fer d'acord amb el decret que va signar, però sí que es farà emparant-se en les competències de participació ciutadana de la Generalitat. Amb paraules del president, "el govern està decidit. El 9 de novembre hi haurà locals oberts, urnes i paperetes. Tota la població major de 16 anys podrà anar a votar, i també els col·lectius que preveia el decret de convocatòria". Es crearà també un consell general de participació i el recompte de resultats es tindrà el dia 10 de novembre.

20.000 voluntaris per fer-la possible
En la seva compareixença a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, el president Mas ha explicat que per fer possible la consulta caldrà mobilitzar 20.000 voluntaris. Per fer-ho, ha demanat la col·laboració d'entitats i ajuntaments. El president també ha explicat que la Generalitat té previst fer aquest procés participatiu sobretot en locals de la Generalitat, evitant així que tercers hi hagin d'intervenir.

L'èxit passa per una alta participació
El president Mas ha explicat que "ara necessitem més gent que mai". I ha afegit que "l'èxit del procés democràtic del dret a decidir passa perquè el 9 de novembre hi hagi una molt alta participació". Això és clau perquè aquest procés surti bé.
Artur Mas també ha explicat que aquesta no es pot considerar la consulta definitiva. En paraules del president, "la consulta definitiva només es pot fer amb unes eleccions que els partits converteixin en referèndum de facto. Aquesta és l’única manera". Ha explicat també que la situació que més temen a Madrid són unes eleccions ordinàries on uns partits decideixin fer candidatura i programa conjunts. Ha afegit que "la consulta del 9-N és la consulta anticipada abans de la definitiva".

Sobre el consens polític
"Els partits polítics poden ser la solució o poden ser part del problema. Són ells qui ho han de decidir". Amb aquestes paraules, el president Mas ha explicat la situació de la unitat amb la resta de partits polítics a favor de la consulta. 

Convergència al servei del 9-N
Després d'una reunió extraordinària del Comitè Executiu Nacional, Josep Rull ha explicat en roda de premsa que el partit posa a disposició del govern tots els càrrecs electes per fer possible la consulta el 9 de novembre: els 520 alcaldes de la formació, els més de 4.000 regidors i els diputats de les diferents cambres.
Rull ha explicat que "malgrat els obstacles, les traves i la contundència amb què ha reaccionat l'Estat espanyol, el 9 de novembre votarem". D'aquesta manera es complirà el mandat expressat a les urnes i es farà un exercici de respecte democràtic i de la dignitat del poble de Catalunya. 
http://www.convergents.cat/noticies/el-9-n-hi-haura-locals-urnes-i-paperetes-poder-votar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada