divendres, 31 d’octubre del 2014

President Mas: "Faig una crida a la població perquè el 9-N donem una lliçó de democràcia i de civisme participant"


Després de la impugnació del Govern espanyol al nou 9-N, Artur Mas ha explicat en roda de premsa que tot segueix endavant i que votarem. A més, el Govern català emprendrà accions legals davant de l'abús de poder i de dret del Govern de Rajoy.

Mas ha fet una crida a tots els catalans perquè el 9-N tothom participin, donant una lliçó de democràcia i de civisme. La part principal de l'operatiu és a punt: hi ha més de 40.000 voluntaris, més de 1.300 locals de participació a gairebé tots els pobles de Catalunya, i la gent sap on ha d'anar a participar a través del web participa2014.cat. Tot està organitzat i segueix endavant.
Mas ha explicat que "si una democràcia no permet escoltar l'opinió de la gent, és que no és una democràcia de qualitat".

Han creuat la línia del ridícul
El president ha explicat que amb les seves actuacions, el Govern espanyol "ha creuat la línia del ridícul". "En 15 dies, el Govern central ha passat de riure's del 9-N a presentar-hi recurs". A més, ara el Govern espanyol critica el procés de participació del 9-N dient que té poques garanties democràtiques. Una posició de Mas ha qualificat d'hipòcrita: "Quan el Govern espanyol diu que el 9-N no tindrà garanties, actua amb hipocresia perquè són ells qui presenten els recursos".

Pretenen aturar un procés que no es pot aturar
El 9 de novembre viurem un procés de participació ciutadana. El Govern espanyol diu que és un referèndum encobert, però no tenen raó. El procés no es pot aturar perquè és un procés de participació ciutadana, que s'empara en les competències de la Generalitat de Catalunya. No es pot negar a la gent que s'expressi perquè estem en democràcia.

Accions legals per defensar les competències de la Generalitat
"El que està fent el Govern espanyol és un gran abús de poder i de dret, prova que estan desconcertats". Així ho ha explicat el president Mas. També ha explicat que la Generalitat estudiarà les accions legals que calgui per defensar les competències de la Generalitat en participació ciutadana abans del 9-N.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada