dissabte, 25 d’octubre del 2014

President Mas: "El 9N és el dia D de la democràcia de Catalunya i un gran pas cap a la victòria"

  • En una entrevista a Ara TV, el cap de l’Executiu ha defensat que la seva determinació per celebrar la consulta “és total” i ha lamentat l’actitud “poc demòcrata” del govern espanyol al voler impedir-la
  • Artur Mas assegura que el govern central no fa cap moviment de moment “perquè no ha trobat res per impugnar” i crida els ciutadans a fer possible “una participació molt alta”
  • El president destaca que només té sentit convocar unes eleccions anticipades si són “per fer el referèndum que no hem pogut fer d’una altra manera”
El president Mas, amb Antoni Bassas, en un moment de l'entrevista
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que “el 9N és el dia D de la democràcia de Catalunya” i que si aquest dia es passa i es fa bé, serà “un gran pas cap a la victòria”.
 
En una entrevista en directe aAra TV conduïda per Antoni Bassas i Carles Capdevila, Artur Mas ha insistit que la seva determinació per tirar endavant la consulta “és total” i que s’està actuant “amb determinació i fermesa” perquè l’objectiu últim és que “la gent decideixi a les urnes el futur polític del país; això és el que necessitem i és el que hem de protegir”, ha destacat.
 
En compliment amb el que la majoria social del país va demanar a les últimes eleccions, el cap del Govern ha remarcat que hi haurà locals oberts i paperetes a 942 municipis del país per permetre una votació on es comptarà “papereta per papereta” i, per tant, “no hi haurà discussió ni de la participació ni del sentit d’aquesta”.
 
Perquè la consulta sigui un èxit, Artur Mas ha reclamat “una participació molt alta”de tots els catalans i catalanes perquè, si s’aconsegueix, “l’Estat pot rebre un missatge molt potent que ja no és només una manifestació al carrer”, i ha defensat que tots els ciutadans, sigui quina sigui la seva opinió, han d’anar a votar perquè “totes les opcions tenen el mateix valor democràtic”.  
 
 
“Algú que va contra la consulta està sent poc demòcrata”
En referència a l’actitud del Govern espanyol respecte el procés català, el president de la Generalitat ha subratllat que “algú que va contra la consulta està sent poc demòcrata” i ha qüestionat que el Tribunal Constitucional pugui recórrer la votació:“El TC ens ha de suspendre alguna cosa concreta. Què pot suspendre, voluntaris, ajuntaments?”“Quan sapiguem què impugnen, actuarem, però de moment no ho fan perquè no han trobat res per impugnar”, ha assegurat Artur Mas, que ha dit que fins ara l’Executiu central es reia de la proposta i parlava de succedani, però “quan veuen que va seriosament i està agafant cos es plantegen tornar-ho a enfonsar si poden”.
 
“Tenim un camp minat i estem fent totes les giragonses possibles per arribar a passar el camp i a l’objectiu que ens havíem fixat”, ha destacat el president, però ha alertat que, malgrat fer el camí amb “dificultats, vents creuats i aigua dins el vaixell, no ens hem enfonsat”.  
 
En aquest sentit, el president ha subratllat que “estem en regressió total de l’autonomia i l’autogovern” perquè és evident, ha dit, que “els partits espanyols, i sobretot el Partit Popular, han decidit recentralitzar i ho estan fent sense contemplacions”, com s’ha demostrat per exemple amb la suspensió del decret de pobresa energètica. “Ells no tenen un projecte d’igualtat de drets, és l’igualitarisme pur i dur, enrasar per on ells volen”, ha lamentat.
 
Preguntat sobre la possibilitat d’un avançament electoral, el president ha assegurat que ara tots els esforços estan centrats en el 9N i ha destacat que unes eleccions només tindrien sentit “si les circumstàncies ens porten col·lectivament a la necessitat de fer-ho, però no simplement per fer unes eleccions més”.
 
“L’única raó poderosa que em pot portar a un plantejament així és voler fer un referèndum amb tots els ets i uts per decidir el futur polític d’aquest país i que no ens hagin deixat cap altra via ni instrument que fer-ho a través d’unes eleccions”, ha reblat.
 
 
“Si hi ha sospita d’irregularitats s’ha d’actuar”
Preguntat per les actuacions policials entorn de la família Pujol, el president ha defensat que “si hi ha sospita d’irregularitats s’ha d’actuar a tot arreu”, independentment de la persona o el nom, però ha lamentat que a vegades “tinc la sensació que l’Estat no sempre actua amb equanimitat”. En aquest sentit, Artur Mas ha assegurat que en diverses ocasions ha vist actuar les institucions estatals“amb grans muntatges que al final no han acabat en res” i ha demanat separar la sospita de “l’espectacle, la mentida i el muntatge”.
 
En relació al funcionament de la Generalitat de Catalunya quan Jordi Pujol n’era el president, el cap de l’Executiu ha subratllat que les adjudicacions de les quals té constància “es van fer de manera correcta i, prova d’això, és que ningú les posa en dubte”“De l’actuació que he vist de Jordi Pujol i totes les vegades que vaig treballar amb ell considero que no va actuar de manera corrupta”, ha assegurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada