dimecres, 29 d’octubre del 2014

President Mas: "A Washington DC també es fa el cens en el moment de votar i no són el tercer món democràtic"

  • El cap de l’Executiu ha fet notar que “aquesta Catalunya a la que no es deixa participar és la que ha creat el 26% de llocs de treball de l’Estat”
  • El president ha afirmat que “és de covards utilitzar el Tribunal Constitucional per fer una feina que hauria de ser estrictament política”
  • Artur Mas ha instat el PSC a sumar-se al procés de participació ciutadana del 9N
  • Davant del ple del Parlament, el president Mas ha anunciat, que el Govern presentarà els pressupostos del 2015 “el més aviat possible”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha retret a l’Estat que vulgui portar al Tribunal Constitucional la intenció del Govern de Catalunya de fer un procés participatiu. “El problema que tenen és que no saben què fer i han de recórrer intencions, visca la democràcia espanyola!”, ha assenyalat el cap de l’Executiu, que també ha ironitzat amb la “qualitat democràtica d’alt nivell i d’alta intensitat” del Govern del PP.
 
Durant la sessió de control al Parlament, i en resposta a una pregunta del grup parlamentari popular, el president de la Generalitat ha sortit al pas de les crítiques de l’Estat al cens del 9N i ha recordat que “Wahington DC, és un dels llocs dels Estats Units on per anar a votar es fa el cens en el mateix moment que vas a votar”. “Allò és el tercer món democràtic?”, els ha preguntat.
 
En aquesta línia, el president ha recordat també les declaracions del president del Govern espanyol i de diferents membres del seu Executiu quan es va donar a conèixer el procés participatiu del 9N i els ha qüestionat: “no diuen que no servirà per a res, que és una ficció, o una costellada? Doncs, deixin-nos fer tranquils, no s’hi fiquin i si després molta gent hi va a aquesta costellada, ficció o simulacre, doncs felicitats per la gent o és que els hem de prohibir que hi participin?”.
 
Per aquest motiu, en un altre moment del ple, i en resposta a una pregunta de Ciutadans, el president Mas ha afirmat que “és de covards utilitzar el Tribunal Constitucional per fer una feina que hauria de ser estrictament política”.
 
D’altra banda, el cap del Govern ha aprofitat el ple per instar al PSC a sumar-se al procés de participació ciutadana del 9N. S’ha preguntat “com pot ser que el PSC no hi sigui” i ha fet notar que si se sumen ”segur que de tota la resta és molt més fàcil parlar-ne, no només amb nosaltres, sinó amb gairebé tothom”.
 
 
Pressupostos del 2015
Un altre dels temes que han ocupat bona part de la sessió de control d’aquest matí ha estat els pressupostos de la Generalitat per al 2015. El president Mas ha anunciat que el Govern els portarà al Parlament abans de final d’any, “el més aviat possible” i ha assenyalat que “si no ho hem fet abans és perquè l’esquema que teníem d’acord de governabilitat amb ERC es va esquerdar i el Govern ha hagut de recomposar l’estratègia per presentar-los”.
 
Artur Mas ha assenyalat que presentar els pressupostos “és una operació de risc polític, però ens hem arriscat tantes vegades que ja no vindrà d’una”. En aquest sentit, el president ha fet notar la importància d’aquests pressupostos per a la recuperació de la paga extra dels treballadors de la Generalitat i del 15% de la jornada i el sou dels interins.
 
En un altre moment del ple, el president també s’ha referit al recurs presentat pel Govern central davant del TC contra l’anomenat decret de pobresa energètica del Govern català i ha fet notar que “en aquest cas, no és un problema de diners de l’Estat, sinó que hem de ser tots iguals, que vol dir que el Govern de Catalunya no pot fer cap política pròpia, les ha de fer totes el Govern espanyol, és a dir, descentralització en orris, purament administrativa”.
 
El president Mas també ha recordat que la nova llei de finançament de les comunitats autònomes porta gairebé dos anys de retard i que les inversions de l’Estat a Catalunya són del 9,5%, quan l’economia catalana representa el 19% del conjunt. Davant d’aquests fets, el cap del Govern ha assenyalat que “Catalunya, en lloc de queixar-se, que ho podria fer i amb motius, crea llocs de treball, el 26% de tot l’Estat l’any passat”. “Aquesta gent, a la qual no se la deixa ni participar, ni se la vol escoltar, és la que enlloc de queixar-se està produint per al conjunt i intentant que els corrents de solidaritat es mantinguin”, ha reblat.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada