dimecres, 15 d’octubre del 2014

El Parlament aprova la Llei d'accessibilitat

El ple del Parlament d’aquesta setmana celebra el debat final de la llei d’accessibilitat, una iniciativa parlamentària del Govern que rebrà l’aprovació de la cambra catalana.
 
Igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat
El Projecte de llei d’accessibilitat per garantir la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat va ser aprovat pel Consell Executiu el gener de 2013. Aquest text vol aconseguir una societat més inclusiva, que garanteixi l’autonomia i la igualtat d’oportunitats, especialment per al mig milió de catalans amb discapacitat reconeguda. En paraules de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el text té el triple objectiu de “donar resposta a les necessitats actuals de les persones amb discapacitat a Catalunya, incorporar els avenços tecnològics a l’atenció de la discapacitat i simplificar la normativa”.

 
Sessió de control
Com és habitual, el ple del Parlament s’iniciarà amb la sessió de control al Govern, en què el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, repassarà l’estat de la internacionalització de les empreses catalanes. A més, el conseller Puig també anunciarà les accions previstes per defensar el tancament del projecte Castor i els interessos dels consumidors, donarà detalls sobre el procés de mediació i resolució del conflicte de Panrico, analitzarà l’estat del projecte BCN World i es referirà a la pobresa energètica.
 
Durant la sessió de control al Govern també hi intervindrà la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que respondrà una pregunta sobre protecció de dades i una pregunta sobre el deute dels ens locals. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, informarà sobre les darreres negociacions per incrementar les rutes i freqüències del vol a l’aeroport de Barcelona- El Prat i analitzarà l’estat del servei ferroviari a les Terres de l’Ebre.
 
Finalment, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, respondrà una pregunta sobre les polítiques culturals del govern espanyol; i el conseller de Justícia, Germà Gordó, respondrà una pregunta sobre la situació dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIE).
 
Un cop acabada la sessió de control al Govern, se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada