dimecres, 15 d’octubre del 2014

President Mas: "Ara diuen que la consulta és un simulacre perquè no saben com aturar-ho"

 El cap de l’Executiu, en la sessió de control del Parlament, es referma que “la consulta va endavant” i que “l’única via per fer-la possible” és la proposta del Govern
 
·        Artur Mas assegura que “el consens era sobre la data i la pregunta i això es manté” i “l’únic que no és el decret del Govern que no està pactat”
 

El president Mas intervenint en la sessió de control

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha declarat aquest matí, en la sessió de control del Parlament de Catalunya, “tenir la sospita” que aquells que fan “el discurs que la consulta és un simulacre és perquè no saben com aturar-ho i s’han posat nerviosos de veritat”. I ha afegit“ara veuen una imatge possible el proper 9 de novembre i és centenars de locals oberts, amb moltes urnes i paperetes, i això els desconcerta, els atabala i els empipa molt, i han de fer veure que això no servirà per res”.
 
El cap de l’Executiu ha insistit en què “a l’altre costat no hi ha diàleg i sí ganes d’impedir-ho tot i contentar una minoria de la població catalana”, i ha continuat “no saben on agafar-se per enfonsar el procés i ara han optat per l’única via que els hi queda, a la desesperada, i és la ridiculització”. En aquest sentit, Mas ha demanat a la resta de partits pro consulta que “estiguin atents a aquesta estratègia del PP” i “tenir consciència de la realitat d’aquest moment, del que ens estem jugant”.
 
En resposta a les preguntes d’ICV-EUiA i ERC, el president Mas s’ha refermat que  “la consulta va endavant” i que la nova proposta del Govern presentada ahir “és l’única manera possible de dur-la a terme, perquè l’altra via era simplement no fer-la i renunciar-hi”.  
 
El president ha recordat la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya a finals de setembre que instava el Govern a convocar la consulta d’acord amb els marcs legals possibles. Per tant, ha dit que “si un marc legal ens falla i no ens fa possible fer la consulta, d’altres ens habiliten per fer-ho d’una altra manera, sempre i quan no renunciem a l’objectiu”. “Ara estem sacralitzant el decret i ens oblidem d’una resolució del Parlament àmpliament votada, que parlava de marcs legals en plural”, ha reblat.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha fet notar que “a alguns els encantaria que jo hagués triat una altra opció, que era dir com que no hi ha consens polític, aquesta és l’excusa perfecta per renunciar”. I ha afegit que aquesta era l’opció que volia el PP i Ciutadans, però ha afirmat que “hem triat la via contrària”,d’acord amb els marcs legals en plural.
 
En aquesta línia, el president ha negat que el Govern hagi trencat el consens entre les forces favorables a la consulta i s’ha qüestionat “el consens sobre què era? sobre data i pregunta, no?, per tant, allò que estava consensuat es manté, l’única cosa que no es manté és el decret del Govern que no estava pactat”.Després de tornar a insistir que “la substància del nostre pacte es manté íntegre” i que la proposta del Govern és l’única via possible per fer la consulta, el president ha deixat clar, en resposta al líder republicà, que “la seva proposta porta a desobeir i no votar i la nostra a votar el 9-N i obeir el poble de Catalunya, que per a mi és més important que qualsevol altre cosa”.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat la importància de la consulta del dia 9 de novembre  com a  pas gran “per orientar l’etapa definitiva que aquest país s’ha proposat decidir”, però ha reivindicat també “l’honestedat de dir, com hauríem hagut de tenir si el decret estigués vigent, que la consulta definitiva sobre el que volem s’haurà de fer mitjançant unes eleccions” i, ha continuat “els partits polítics seran els responsables de si aquestes eleccions seran o no el referèndum que tenim pendent”.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada