dissabte, 4 d’octubre del 2014

President Mas: "Per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya no se'n sortiran, nosaltres ens en sortirem"

  • El cap de l’Executiu ha rebut avui els acords dels ajuntaments catalans en favor del dret a decidir
  • Hi han assistit més de 800 alcaldes dels 920 municipis que han expressat el seu suport a la consulta
  • Artur Mas ha afirmat que “el que està passant a Catalunya és un repte democràtic amb majúscula”, davant del qual “qualsevol estat ja estaria assegut a la taula negociant la manera legal de votar”
El president Mas, envoltat d'alcaldes, en un moment del seu discurs
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que “per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya, no se’n sortiran i nosaltres sí que ens en sortirem”. El cap de l’Executiu ha donat aquest missatge des del Palau de la Generalitat, davant de més de 800 alcaldes dels 920 municipis catalans que han aprovat acords en favor del dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur polític.
 
Artur Mas ha subratllat les grans majories socials i polítiques que hi ha a Catalunya a favor de la consulta, que s’han expressat tant a les manifestacions al carrer com a les urnes, en les darreres eleccions al Parlament. I ha afirmat que “tenim la majoria a les urnes i al Parlament, tenim el consens polític, tenim la mobilització ciutadana, clarament expressada, i ara, a més, tenim la pinya dels ajuntaments de Catalunya”. “Si tot això va junt no es pot aturar”, ha reblat.
 
En aquest sentit, el cap del Govern s’ha referit a la reunió que va mantenir ahir amb els grups parlamentaris favorables al dret a decidir i ha explicat que “un cop més vam saber fer pinya i avui Catalunya, a través dels seus municipis, torna a fer pinya”. Artur Mas ha insistit en la importància de la unitat d’acció en aquest moment, perquè “és el que el nostre país més necessita ara i la millor imatge que podem donar”.
 
El president ha aprofitat l’acte per enviar un missatge a les institucions de l’Estat, recordant que en les eleccions de novembre de 2012 “el poble de Catalunya va decidir exactament el que estem fent, i ara alguns ens diuen que canviem de rumb, és a dir, que no complim els nostres compromisos ni escoltem la veu de les urnes i això no ho farem”.
 
Repte democràtic
 
En aquesta mateixa línia, el president de la Generalitat ha assenyalat que “el que està passant a Catalunya és un repte democràtic amb majúscula”, davant del qual “qualsevol estat que estigués instal·lat en una democràcia, després de veure les manifestacions que hi hagut, les majories parlamentàries sortides de les urnes, la manera d'expressar-se de la de gent de Catalunya en aquest sentit positiu, i el que està passant avui al Palau de la Generalitat, ja estaria assegut a la taula negociant amb nosaltres la manera legal de poder votar”.
 
El president ha començat la seva intervenció assenyalant que les imatges de l’acte“formaran part de la història, amb lletres grans, del país” i ha dit als alcaldes que “vosaltres en sereu els protagonistes principals, però sobretot la gent que representeu, que vol dir tot el poble de Catalunya”. Artur Mas ha acabat el seu discurs agraint als alcaldes no només el seu suport a la consulta del 9-N, sinó la seva feina del dia a dia, perquè amb ella “està aguantant el país en condicions complicadíssimes i donant la cara”.
 
El cap d el’Executiu ha aprofitat la presència en l’acte de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i de la presidenta l’Òmnium Cultural, Muriel Casals, per agrair “tot el que estan fent cada dia posant no grans de sorra, sinó platges immenses al servei de la llibertat d’aquest país”.
 
A l’acte també hi han assistit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert;  la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el conseller de la Presidència, Francesc Homs, entre d’altres autoritats. A més del president Mas, hi han intervingut el president de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch; el president de l’Associació de Municipis per la Independència i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.
 
Fotografies: En aquesta adreça trobareu una galeria de fotografies dels alcaldes que han lliurat els acords dels respectius ajuntaments: http://gen.cat/mocionsajuntaments
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada