dimarts, 22 de gener del 2013

SOS, PSC A LA DERIVA!


Quan un partit no ha estat capaç de deslligar-se i desvincular-se de la seva matriu; quan no disposen de sobirania pròpia ni capacitat per decidir en el seu àmbit que és Catalunya, entenc que no deixa de ser una sucursal del partit que està dirigit per polítics de caire estatal, és a dir, el PSOE. Aquesta és la percepció que tinc jo i molta gent que m’envolta de tendències polítiques diverses, i més després de l’actitud que està prenent davant el seu posicionament a la proposta al Dret a Decidir que vol aprovar el Parlament de Catalunya amb el màxim de consens. Dona la sensació que vol donar llarg en el temps discutint conceptes que dins la negociació política són assumibles però ell en cap cas cedeix en el seus posicionaments. Està clar que hi ha conceptes que el PSC no vol incloure en la declaració perquè hi aniria en contra dels seus principis electorals, com és l’estat propi, i més quan ha proposat el federalisme en la seva campanya electoral, però és inacceptable que demani no incloure el concepte sobirania en tant com a Catalunya esdevingui subjecte polític i jurídic però no sobirà. A què jugueu? A fer perdre el temps? Estem en un moment solemne i molt important per Catalunya i els catalans com perquè entrem en discursos estèrils i de poca calada política. El PSC continua amb la idea que el PP n ‘acollirà amablement  una proposta pactada de reforma de la Constitució, que fins ara l’estan utilitzant per marginar-nos i discriminar-nos més encara als catalans, declarant-la inamovible, pura i casta quan  realment  és obsoleta, que no evoluciona amb les necessitats de la societat en general. Una Constitució, val a dir, que va ser bona i útil però que actualment necessita una reforma integral a la que tenen por, sobretot, PP i PSOE. Entretant, no ens podem referir a què només hi ha un principi de legalitat que englobi la declaració al dret a decidir, ja que de “legalitat no només hi ha una, hi ha tantes com interpretacions en facin cadascun dels Jutges que les valorin, siguin d’àmbit estatal o d’àmbit europeu”.
De moment, el PSC presenta la seva proposta, aliè a les propostes de CiU, ERC, ICV- EUiA i potser les CUP; de moment continuen donant bandades que no entenen ni ells mateixos. Però és normal, ens trobem davant d’un PSC orfe de lideratge i posicionament polític i oblidant un principi bàsic en política: estar al servei de la ciutadania de Catalunya.

Rafel Galvan

1 comentari:

  1. Completament d'acord, Rafel...
    Jo crec que la clau de tot rau en què molts politiquets obliden el principi bàsic que tu esmentes al final del teu escrit. No tenen present que ells eatn on són perquè la ciutadania els ha posat allà.
    I pel que fa al PSC, ja fa anys que ha pedut el seu esperit inicial. S'ha transformat en una sucursal provinciana d'un partit regit pel caciquisme més ranci
    Ara el que cal és seguir treballant per allò que tants volem

    ResponElimina