dimarts, 12 de febrer del 2013

Indepedència -El dret a decidir comença a caminar tot i l'oposició frontal del govern espanyol

"Si Rajoy està tan convençut que Catalunya no sortirà d'Espanya, que deixi fer la consulta", replica Homs al president espanyol




Lluís Bou

El dret a decidir ha començat a tirar avui endavant, malgrat l'oposició frontal del govern espanyol. Tot i que l'Estat ja anunciat que portarà al Tribunal Constitucional la declaració de sobirania, el govern ha fet les primeres passes concretes en el procés sobiranista. El consell executiu proposa un pacte nacional pel dret a decidir, que permetrà la implicació dels grups parlamentaris en la proposta, i ha creat el consell assessor per a la Transició Nacional, que era un dels acords CiU-ERC.

El pacte nacional al Parlament no estarà tancat a cap formació. I també hi haurà representants de la societat civil, així com representants de l'administració local. El model ja es va utilitzar durant la negociació del pacte fiscal. Segons el conseller de Presidència, Francesc Homs, el pes polític el duran els grup parlamentaris que van votar la declaració de sobirania.

El consell assessor per a la transició nacional, en canvi, tindrà un caràcter tècnic i especialitzat. Tindrà un funcionament similar al Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica (CAREC), que presideix Salvador Alemany, i els seus membres no tindran retribució econòmica. Estarà format per persones de reconegut prestigi nomenades pel president Artur Mas. "Tot això és per anar per feina cap a la consulta, no per fer una foto", ha subratllat el conseller.

Homs ha replicat el president espanyol, Mariano Rajoy, dient que si està tan convençut que Catalunya no sortirà d'Espanya, "que permeti fer la consulta al poble de Catalunya". "Ho posa fàcil", ha afegit. El portaveu també ha criticat el "doble raser" que aplicarà avui el PP al Congrés, acceptant la ILP a favor de retornar les corrides de toros a Catalunya, i en canvi rebutjant la de la dació en pagament.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/02/el_dret_a_decidir_comenca_a_caminar_tot_i_l_oposicio_frontal_del_govern_espanyol_92787.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada