diumenge, 30 de novembre del 2014

3 raons per dir sí a la llista unitària

El president Mas a la conferència del 25 de novembre de 2014

El president Mas ha fet una proposta realista per fer possible la independència de Catalunya. T'expliquem el perquè la llista unitària del 'sí' és la millor fórmula per aconseguir-ho.

1. La unitat no suma, sinó que multiplica
El que ens ha proposat el president és quelcom que no s'ha fet mai. La decisió de si es fa o no aquesta llista no ha de dependre d'enquestes ni sondejos, ja que aquesta és una situació nova el resultat de la qual és molt difícil d'avaluar. Estem convençuts que una llista majoritària del 'sí' és la millor fórmula per guanyar una gran majoria i alhora obtenir un resultat clar. Una llista que ha de ser àmplia, transversal i forta, amb un programa prou clar, que obtingui la majoria en el Parlament i que permeti evidenciar davant del món que Catalunya vol esdevenir un nou Estat.

2. Resultat interpretable internacionalment
El president Mas ha fet la seva proposta tenint en compte el que ha parlat amb cancelleries i governs d'arreu del món. A fora no ens esperen amb els braços oberts i cal que vegin de forma clara que els catalans hem votat si volem conformar un estat independent o no. Cal una llista del 'sí' perquè el resultat es pugui interpretar de forma clara i nítida pels catalans, per l'Estat espanyol i per la comunitat internacional.

3. No són unes eleccions ordinàries
La proposta del president no és fer unes eleccions ordinàries, sinó celebrar unes eleccions que utilitzarem per fer el referèndum que ens han impedit fer. Vivim una situació excepcional i per això haurem d'utilitzar instruments excepcionals. No és la millor eina però és l'única possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada