dilluns, 10 de novembre del 2014

Proper pas: el mandat democràtic definitiu

Artur Mas i Josep Rull

Ara toca guanyar el mandat democràtic definitiu per fer el darrer pas amb els millors instruments, ja sigui un poc probable referèndum, o en unes eleccions plebiscitàries.

Aquest matí Artur Mas ha presidit la reunió del Comitè Executiu Nacional. El president ha estat rebut amb aplaudiments i crits d'independència. En una roda de premsa posterior a la reunió, el coordinador general de CDC, Josep Rull, ha considerat acreditada "la força de la societat catalana"en les votacions del 9-N. I ha afegit que ara cal “guanyar el mandat democràtic definitiu per fer el darrer pas amb els millors instruments, ja sigui un poc probable referèndum, o en unes eleccions plebiscitàries”

2.305.290 vots
Aquest matí el Govern ha fet públiques les dades de la jornada participativa del 9-N amb el 100% de meses escrutades. 2.305.290 persones van participar en la jornada. La victòria se l'ha endut el Sí-Sí amb un 80,8% dels vots. El Sí-No n'ha obtingut el 10,1% i el No el 4,5%.
Rull ha explicat que "volien espantar els catalans i els catalans han contestat amb vots".

Convèncer els qui han optat pel Sí-No
Davant dels resultats del 9-N, Rull ha assegurat que CDC començarà des d’ara una campanya per adreçar-se als votants del sí-no, per explicar-los que la millor opció és un sí a què Catalunya sigui independent: “els explicarem que és possible i necessari i que ho farem de la millor manera possible, per fer-ho viable”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada