dilluns, 17 de novembre del 2014

Exposició fotogràfica sobre els 25 anys de la Convenció dels Drets de la Infància al vestíbul de Benestar Social i Família fins el 12 de desembre

La mostra està coorganitzada amb Aldees Infantils SOS Catalunya i ha estat inaugurada aquesta tarda per la consellera Neus Munté

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el president d’Aldees Infantils SOS Catalunya, Xavier Martín, han inaugurat aquesta tarda una exposició fotogràfica en motiu dels 25 anys de la Convenció dels Drets de la Infància. La mostra inclou fins a vuit plafons amb prop d’un centenar d’imatges, la majoria de la primera meitat del segle XX tot i que també n’hi ha de finals del segle XIX i d’altres més recents.
 
L’objectiu de l’exposició és commemorar la signatura de la Convenció de Nacions Unides a Nova York el 20 de novembre de 1989 i, alhora, fer un recorregut històric per l’evolució dels drets de la infància a Catalunya durant el darrer segle. Així s’intercalen fotografies de mestres del fotoperiodisme i dels reportatges socials com Agustí Centelles, Francesc Català-Roca i Kim Manresa amb d’altres d’autoria anònima procedents per exemple de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.
 
La consellera Munté ha assegurat durant el seu discurs que “amb aquesta exposició tenim a l’abast un ric ventall de fotografies que ens traslladen a uns temps, tampoc tan llunyans, en què la mortalitat infantil, l’analfabetisme o el treball infantil formaven part malauradament del pa nostre de cada dia”. En aquest sentit, Munté ha afegit que “sortosament la Catalunya d’avui ha canviat moltíssim”.
 
Les temàtiques que aborden les imatges van des de la mortalitat infantil o la infància abandonada fins a l’analfabetisme, l’educació, els nens residents en presons, el treball infantil, la Casa de la Caritat, la Casa de Maternitat, la Casa Misericòrdia o la Llars Mundet, entre d’altres. També hi ha espai per a fotografies de la Guerra Civil, la postguerra i el barraquisme dels anys 70.
 
L’exposició, que s’emmarca en els actes del Dia Universal de la Infància,  es podrà visitar des d’avui i fins el proper 12 de desembre, de dilluns a divendres, a la seu del Departament de Benestar Social i Família que es troba al Passeig del Taulat, 266-270 de Barcelona.
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada