dijous, 20 de novembre del 2014

President Mas: "És altament decebedor que quan un poble vol expressar la seva opinió la reacció de l'Estat sigui Fiscalia i tribunals"

  • El cap de l’Executiu ha presidit la constitució del primer Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, integrat per 43 joves d’entre 8 i 17 anys
El president i la consellera amb els membres del CNIAC
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat aquesta tarda com a“altament decebedor” “difícil d’entendre” que“quan un poble, com el català, vol expressar la seva opinió a les urnes la reacció de l’Estat sigui Fiscalia i tribunals”. “No és el que volem. Nosaltres volem un país diferent d’aquest”, ha reblat.
 
Artur Mas ha insistit que “quan la gent vol ser escoltada se l’ha d’escoltar i s’ha d’actuar en conseqüència i amb respecte per l’opinió de tothom”. I ha afegit que “com que som un país madur tirarem endavant amb els nostres propòsits com  país i ho farem, com ho fem normalment, de manera cívica, tranquil·la, serena, i democràtica, però ferma, determinada i amb coratge”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant l’acte de constitució del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC), que s’ha fet avui en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Infància i coincidint amb el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants. L’ha acompanyat la  consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.
 
Durant el seu parlament, el president ha fet un paral·lelisme entre la creació d’aquest òrgan participatiu i el procés democràtic que viu el país i ha assegurat que el que fan els 43 nois i noies que formen part del CNIAC, que és deixar sentir la seva veu i que se’ls escolti “és al que aspira el poble de Catalunya en el seu conjunt”, tal com es va expressar el passat 9 de novembre”. Artur Mas ha explicat que el que vol el poble de Catalunya és el mateix que vol aquest Consell, és a dir “deixar sentir la seva veu, que se l’escolti, se’l tingui en compte i se’l deixi decidir”.
 
El CNIAC
El Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència és un òrgan col·legiat de caràcter consultiu i de participació i està integrat per 43 infants i joves d’entre 8 i 17 anys. Entre les seves funcions es troben la de representar els interessos dels infants i adolescents de Catalunya; fer propostes als organismes competents; opinar sobre aquelles actuacions que els afecten; afavorir la imatge positiva dels infants i joves; sensibilitzar la societat sobre el dret a ser escoltats i a participar; proposar informes i estudis sobre temes relacionats amb aquest col·lectiu, i fer projectes d’interès nacional relacionats amb les polítiques d’infància.
 
La constitució del Consell reafirma el compromís dels representants polítics de reconèixer els infants com a ciutadans. La creació del CNIAC s’inclou dins de la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència i és també una de les mesures fixada al Pacte per a la Infància a Catalunya, que l’any passat van signar més de 70 entitats i organitzacions, col·legis professionals, grups parlamentaris, entitats municipalistes i agents socials i econòmics.
 
La importància de promoure la participació i el dret dels infants a expressar les seves
opinions també queda reflectida en diversos articles de la Convenció sobre els drets dels infants, adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides ara fa 25 anys, el 20 de novembre de 1989.  Amb motiu de l’efemèride, en el decurs de l’acte s’ha pogut escoltar l’Himne de la Infància creat per Save the Children juntament amb els nens i nenes que participen en els seus programes a Catalunya. La cançó és un elogi a la infància d’avui i una crida per a donar a conèixer a la societat catalana els drets dels infants d’arreu del món.
 
fotofoto Fotografia de l'acte 1
altres documentsaltres documents Foto acte 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada