dimarts, 2 d’abril del 2013

Ban Ki-Moon sobre Catalunya: 'L'ONU respecta els processos d'autodeterminació'

El secretari general de les Nacions Unides és a Andorra per commemorar els vint anys a l'ONU


'L'ONU respecta els processos d'autodeterminació', ha dit el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-Moon en una conferència de premsa que ha fet avui a Andorra la Vella conjuntament amb el cap de govern andorrà, Antoni Martí. Ban Ki-Moon és a Andorra en una visita històrica per commemorar els vint anys de l'ingrés del Principat a les Nacions Unides. Preguntat pel procés català, ha respost que l'organisme respectava el procés i ha demanat que es resolgués amb diàleg i amb mitjans pacífics.
Visita històrica a Andorra
A més de la trobada amb Martí, Ban Ki-Moon també visitarà el ministre d'Afers Estrangers, Gilbert Saboya, i l'ambaixador d'Andorra a l'ONU Narcís Casals.
'El Govern considera que es tracta d'una visita especialment significativa per a commemorar un ingrés que va suposar el ple reconeixement internacional del Principat d’Andorra tot just després de '’aprovació en referèndum de la Constitució', diu l'executiu andorrà.
La visita --la primera d'un secretari general de l'ONU a Andorra-- continua a la tarda amb una reunió amb Vicenç Mateu, síndic general, Mònica Bonell, subsíndica; una visita a Casa de la Vall amb els presidents dels grups parlamentaris; i un discurs a la nova seu del Consell General. Posteriorment, anirà a l'Auditori d'Ordino, on hi ha previst l'acte central, amb una recepció amb representants polítics i socoeconòmics, parlaments de Ki-moon i Martí i una petita actuació de la Jove Orquestra Nacional de Cambra.
Hi ha una forta expectació per la visita del secretari general de les Nacions Unides a Andorra, que podria pronunciar una part del discurs en català. També hi ha expectació per si Ki-moon podria fer, des d'Andorra, algun anunci de rellevància internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada