dimarts, 23 d’abril del 2013

Mas: «Volem que ens deixin tenir cura de la nostra rosa»


Equipara el país amb una rosa que té espines, però que "sobretot té la flor"


Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, durant el seu missatge institucional amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Foto: Oriol Campuzano


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest dimarts una "gran unitat", perquè els grans processos que es planteja el país, ha dit, "són els que cal emprendre perquè els reclama una gran majoria de la societat, i són justos perquè es plantegen per beneficiar una gran majoria de catalans". En el seu missatge institucional amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Mas ha equiparat Catalunya amb una rosa que ha reconegut que té "espines", però ha afegit que "sobretot té la flor". "I volem que ens deixin tenir cura de la nostra rosa sense més tuteles que les que nosaltres escollim", ha afegit Mas, que animat els ciutadans a penjar la senyera al balcó i a regalar llibres en català.

Mas ha substituït en aquest Sant Jordi el símil mariner pel de la rosa. El president ha identificat Catalunya amb la flor típica de la Diada del 23 d'abril, una rosa que "té algunes espines però que sobretot té la flor". Ha reconegut que els temps "són difícils i que requeriran capacitat de treball, d'entrega i generositat per tirar endavant", però ha fet èmfasi en els grans actius que té el país, les persones que s'inverteixen i s'arrisquen, les que tenen cura dels seus.

"Tenim un gran potencial, ara retingut per manca d'instruments, és per això que demanem el dret a decidir, perquè volem que ens deixin tenir cura de la nostra rosa sense més tuteles que les que nosaltres escollim", ha argumentat.

I és que Mas ha subratllat que els grans processos que es planteja Catalunya "són els que cal emprendre perquè els reclama una gran majoria de la societat", però també ha al·legat que "són justos perquè es plantegen per beneficiar una gran majoria de catalans". Precisament perquè els temps són difícils i perquè el repte és d'una gran magnitud, Mas ha tornat a reclamar una "gran unitat". "Esquivarem les espines del present i guarirem millor les seves esgarrinxades si ho fem tots plegats", ha apuntat seguint amb el símil de la rosa.

De fet, el president ha remarcat que si alguna cosa té Sant Jordi és que no es pot viure al marge dels altres, perquè cal algú que et regali el llibre i la rosa i a l'inrevés. I aquest mateix esquema l'ha plantejat per a Catalunya. "Quan sortim a passejar, pensem que tots els compatriotes són els nostres companys amb qui compartim temps complicats. Si uns i altres ens ajudem a tenir cura de la rosa, ens sortirà un jardí esplèndid", ha conclòs.

Mas, que ha aprofitat la Diada per recordar el 70 aniversari d'un dels seus llibre predilectes, El Petit Príncep, ha demanat als ciutadans que tinguin un "gest" cap als autors i editorials catalanes i regalin llibres en català. També ha instat a posar la senyera al balcó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada