dilluns, 29 d’abril del 2013

President Mas: "El teixit industrial pot ser una de les bases de la nostra recuperació si el mantenim, el fem créixer i l'orientem bé cap a l'exterior"

El cap de l’executiu ha fet avui una visita territorial a Terrassa i a  diferents municipis del Bages on ha visitat cinc empreses i un centre de formació ocupacional i ha inaugurat la nova seu de PIMEC


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que “si aconseguim mantenir, fer créixer i orientar bé cap a l’exterior el nostre teixit industrial, aquest pot ser una de les bases de recuperació de l’economia”.
 
El cap de l’Executiu ha assegurat, en aquest sentit, que el més important és que Catalunya “no perdi la mentalitat industrial” perquè “és dels pocs territoris del sud d’Europa que li pot donar la volta a la situació confiant en part en la seva indústria”.
 
Amb aquets missatge el president ha conclòs la seva visita territorial que ha estat centrada en conèixer diferents iniciatives empresarials. Al matí, el president ha visitat a Terrassa les empreses Lamp i Sensofar-Tech, i, a Sallent, ha conegut les instal·lacions d’Himesa i ha presidit l’acte de commemoració del 60è aniversari del Grup Soler. A la tarda, s’ha desplaçat a Manresa per visitar el Centre de Formació Pràctica de la Fundació Lacetània i inaugurar la nova seu de Pimec a la Catalunya Central. Per últim, ha visitat l’empresa Masats, de Sant Salvador de Guardiola, i ha acabat la jornada a Montserrat, on ha participat a la Vetlla de Santa Maria en la vigília de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat.
 
Al llarg de la seva jornada, el president ha destacat el fet que la majoria de les empreses que ha visitat tenen origen familiar i que són “5 exemple clars d’empreses que estan funcionant, fent camí”, i que, malgrat han passat moments dificultats, “totes se n’estan sortint, tenen projectes per créixer, moltes per exportar, i gairebé totes elles per contractar persones”. Exemples com aquests, ha assegurat el president, són els que demostren que, enmig de les notícies negatives que arriben cada dia, “hi ha moltes coses al país que estan funcionant i que cal que la societat i l’opinió pública conegui”.
 
“Ara la confiança s’ha de tornar a cosir i això ho farem amb bones pràctiques i exemples”, ha remarcat el president, per això ha demanat que “per donar la volta a la situació actual el que cal és que la gent intenti reaccionar amb el millor sentit possible”.
 
En la seva última visita, a l’empresa Masats, el president ha assegurat que “Catalunya té la força en la capacitat que tingui de fer projectes junts i de fer pinya interior”, una pinya que ha assegurat que “encara ens falta”. Per això ha subratllat que, com que totes les coses que hem detenir de cara al futur ens les hem de guanyar, la única manera de fer-ho és que, “en els projectes de país, la gent, les institucions, els partits i les entitats de la societat civil facin pinya perquè és la nostra única força”.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada