dimarts, 17 de febrer del 2015

Bel exigeix a Montoro que millori el finançament local després de les municipals

El senador denuncia la "asimetria" davant les Autonomies i reclama un canvi perquè els ajuntaments sàpiguen quins ingressos generar i què poden gastar

El portaveu de CiU a la Comissió d'Hisenda del Senat i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reclamat al ministre del ram, Cristóbal Montoro, una reforma de la Llei d'Hisendes Locals després de les eleccions municipals de maig i abans que finalitzi l’actual legislatura.
Bel ha assenyalat que "és imprescindible afrontar aquest debat" perquè, des de l'Executiu, "han intentat tutelar excessivament l'administració local, han controlat els alcaldes i els milers de regidors". Per al senador es tracta d'establir una reforma de Llei d'Hisendes Locals que "ordeni els ingressos que pot generar una administració local i que es determini què pot gastar".
Bel ha demanat aquesta millora durant la seva intervenció en el transcurs d'una interpel·lació al ministre a l'hemicicle. El senador ha subratllat l'incompliment per part de l'Executiu espanyol de la presentació d'una reforma abans del finals del 2012 "perquè havia quedat obsoleta" i "desfasada".
Si bé Ferran Bel, ha reconegut que "els problemes de tresoreria s'han solucionat de manera correcta", ha indicat que s'ha fet "amb mesures d'impacte a curt termini; els proveïdors havien de cobrar i han cobrat; però, estem deixant una situació estructural que no assegura que aquesta situació no es reprodueixi o no quedi a l'atzar d'una determinada administració".
Així mateix, el senador ha criticat que recentment s'ha establert el concepte de "prudència financera" per a l'Administració Local. En aquest sentit, ha explicat que "no es pot tractar asimètricament a l'Administració local, pel que fa a l'Autonòmica". I ha afegit: "A l'autonòmica se li estableix aquest principi només per a qui incompleix i en l'àmbit local s'aplica en tots els municipis, incompleixin o no".




Senat, 17 de febrer de 2015


Per a més informació: Carles Montaña. 609.743.207.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada