dimarts, 10 de febrer del 2015

Respostes a totes les preguntes i compromís amb la transparència


Artur Mas a la comissió sobre el frau i l'evasió fiscals


















En una compareixença de 4 hores i 45 minuts davant la comissió sobre el frau i l'evasió fiscals, el president Mas no ha deixat cap pregunta sense resposta, ha defensat la seva actuació, la del Govern i la del partit, i ha explicat les mesures que s'estan prenent per fer de la Generalitat una de les administracions més transparents.

Fins a 21 vegades en la present legislatura, el president Mas ha contestat en les sessions de control totes les preguntes que se li han fet sobre corrupció i transparència. No és doncs una novetat que el president respongui sobre aquests temes i ahir, una vegada més, ho va demostrar. En paraules del president, "durant 20 anys he tingut grans responsabilitats i no em poden atribuir ni una irregularitat".

Compromís amb la transparència i regeneració democràtica
En la seva intervenció, a més de respondre tot el que se li va preguntar, va exposar també les mesures sobre transparència i lluita contra la corrupció que el Govern de la Generalitat ha posat en marxa. El febrer de 2013 ell mateix va presentar un document amb 51 mesures en matèria de transparència i renovació democràtica. D'aquestes, 26 eren competència directa de la Generalitat i, 6 d’aquestes, és a dir, un 61,5%, ja s’han dut a terme, mentre que les 10 restants estan totes fetes parcialment o en curs.

Pel que fa a les mesures que implicaven a les institucions catalanes, una d’elles ja és una realitat: la llei de Transparència que va aprovar fa uns mesos el Parlament.

El cap de l’Executiu ha destacat que gràcies a aquest esforç per millorar, “fa pocs mesos la Generalitat va obtenir la màxima puntuació a l’índex de transparència” del conjunt de l’Estat espanyol i que ara el repte és mantenir-se en aquesta posició de lideratge.

Lluita contra el frau fiscal
El president Mas també va explicar que  “el compromís de l’actual Govern contra el frau fiscal és l’aposta rotunda que estem fent per la hisenda pròpia catalana”. El president ha explicat que “en la mesura de les nostres capacitats i competències, estem desplegant un munt d’activitats per deixar clar que el nostre model és un model que no té per què replicar exactament el de l’Estat espanyol, però que aposta clarament per tenir un sistema fiscal tributari que sigui transparent, correcte, pulcre i eficaç”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada