dimarts, 17 de febrer del 2015

Maldonado a Wert: "Si volem més germans Gasol, més Kilian Jornet, més Mireia Belmonte i més esport d'elit, tregui de l'UCI l'esport base"

El senador critica la "persecució" fiscal contra els clubs petits perquè "només busquen recaptar desaforadament i controlar l'esport autonòmic"
Josep Maldonado ha denunciat davant el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, durant la sessió de control a l'Executiu, la "persecució" contra l'esport base i la "falta de sensibilitat" del Govern espanyol cap a la funció de promoció del esport i els seus valors que efectuen els clubs i entitats esportives sense afany de lucre.
En aquest sentit, Maldonado s'ha expressat amb contundència: "Si volem més germans Gasol, més germans Márquez, més Kilian Jornet, més Mireia Belmonte, més Ona Carbonell i més esportistes d'elit, tregui de l'UCI l'esport base".
Recaptació desaforada
Sobre la taula ha deixat "les jornades de protesta generalitzada, amb paralització de partits de futbol, a Catalunya i altres comunitats", per denunciar la situació "d'assetjament" a què se sotmet l'esport base. I ha exposat "un petit botó de mostra" amb les mesures fiscals, impulsades per l'Executiu espanyol, que "enfonsen a les entitats esportives" i que "només busquen recaptar desaforadament i controlar l'esport autonòmic".
Maldonado ha citat l'Impost de Societats, que elimina les exempcions previstes per a entitats esportives sense ànim de lucre; la "imposició" de la llicència única, que "atempta contra la subsistència de les federacions autonòmiques"; les "intenses inspeccions" de la Seguretat social, especialment a Catalunya, així com la supressió de l'IVA reduït
El senador ha recomanat a Wert que "obri els ulls, faci autocrítica i no es mirin el melic", i li ha preguntat que si no li preocupava que "centenars de milers de pares facin secundar la vaga del futbol als seus fills i aquí ningú protesti , que tothom la secundi ".
Davant aquesta situació ha subratllat que "tenen tants fronts oberts amb l'esport". I li ha recordat els conflictes a la federació espanyola de futbol; a les federacions autonòmiques; a la federació espanyola de tennis, "amb un intent de carregar-se al seu president"; i a la federació espanyola de bàdminton, que "no va a l'europeu per un problema intern".
"Són massa fronts, ministre. No li parlo del Barça, ni del Madrid, li parlo del Turó de la Peira, del Roda de Barà, de la Blanca Segur, del “Sancu”; clubs humils, futbol base, que persegueixen educar els nens en els valors inherents a l'esport i que amb aquest assetjament poden desaparèixer", ha reblat.



Senat, 17 de febrer de 2015


Per a més informació: Carles Montaña. 609.743.207.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada