dimecres, 4 de febrer del 2015

President Mas: "Al PP el patiment de la gent li importa menys que el partidisme, estem orgullosos de no assemblar-nos a vostès"

  • El cap del Govern afirma que “no podem fer lleis com la de la dependència, sense recursos i enganyant a tothom, especialment els més vulnerables”
  • Artur Mas ha participat aquest matí a la sessió de control del Parlament
 
El president Mas, en un moment de la seva intervenció en la sessió de control (foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha criticat aquest matí el recurs que ha presentat el Partit Popular contra l’aprovació dels pressupostos perquè “afecta temes socials de gran magnitud i condemna que la gent trigui a rebre els ajuts que necessiten”, com, per exemple, per lluitar contra la pobresa energètica. El cap del Govern ha retret als populars que “el patiment de la gent segurament els és bastant indiferent i el que volen simplement és la lluita política i partidista”, per això, ha assegurat “com que volen això, nosaltres estem bastant orgullosos de no assemblar-nos a vostès”.
 
El cap de l’Executiu responia així la pregunta del grup parlamentari popular durant la sessió de control del Parlament de Catalunya, que ha tingut lloc aquest matí. El president ha acusat els populars “d’obstaculitzar i boicotejar tot el que poden”, i ha recordat que ja van portar davant el Tribunal Constitucional el decret sobre pobresa energètica que va aprovar la Generalitat i ara tornen a allargar l’aprovació d’aquesta partida amb el recurs contra els pressupostos.
 
Artur Mas ha deixat clar que “la creació de les estructures d’estat representa un 0,1 del pressupost de la Generalitat i l’altre 99,9 % està destinat a allò que ha de funcionar cada dia” i “això és el que volen obstaculitzar”, ha reblat. En aquest sentit, el president ha defensat el reforç que fa el Govern de la Generalitat de la hisenda pròpia, “de la mateixa manera que el Govern central també reforça la seva agència tributària, que és una altra estructura d’Estat, i ningú els critica per fer-ho”. “En canvi, a Catalunya, quan reforcem la nostra hisenda pròpia aleshores ens critiquen”, ha insistit.
 
“No podem fer lleis com la de la dependència i enganyar”

En resposta a la pregunta del grup ecosocialista referent a la iniciativa legislativa popular sobre la renda garantida de ciutadania, el president ha posat en relleu la necessitat de recursos per aplicar una llei d’aquest abast. “No podem fer lleis com la de la Dependència, fent grans propòsits i grans promeses, però sense els recursos necessaris”, ha afirmat, i ha continuat “fer això és frustrar absolutament tothom, i enganyar la gent més vulnerable de la societat”.
 
En aquesta línia, i parlant de la renda mínima d’inserció, Artur Mas ha defensat l’actuació del Govern en aquest tema, on, ha dit, “hi ha més recursos que mai gràcies als pactes pressupostaris” i ha assegurat que “totes les persones que ho sol·liciten i que estan aprovades pels serveis socials acaben tenint aquesta renda mínima d’inserció”.
 
Consolidar la recuperació econòmica i la creació d’ocupació
 
D’altra banda, en resposta al grup parlamentari de CiU, el cap de l’Executiu ha destacat que les prioritats del seu Govern per als mesos que queden fins al final de la legislatura són: “la consolidació de la recuperació econòmica; que aquesta consolidació comporti la creació de llocs de treball, com ja està passant, i que la feina que es creï sigui de més qualitat i més estable, com també està passant”.
 
En aquest sentit, el president ha recordat que aquest mes de gener s’han incrementat en un 12% els contractes i ha subratllat l’augment de la contractació indefinida. Ha afegit que això significa que “no només s’està creant feina, sinó que se n’està creant de més qualitat i més estable, que és finalment l’objectiu que hem de perseguir entre tots”.
 
Per tal d’aconseguir aquest objectiu, Artur Mas ha fet notar la importància que el Parlament aprovi lleis com la reforma del Servei d’Ocupació de Catalunya, la de la formació professional o la de simplificació de les administracions públiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada