diumenge, 22 de febrer del 2015

Les eleccions municipals han de reforçar les 3 majories: la social, la política i la institucional a favor del procés


El president Mas ha clos aquest migdia la Convenció Municipal de Convergència davant de 600 alcaldes, regidors i altres representants del món local. Durant dos dies el món local convergent ha participat en tallers, xerrades i intercanvis d'experiències per preparar les eleccions municipals.
A la cloenda, el president Mas els ha emplaçat a “encadenar les eleccions municipals del 24 de maig amb les del 27 de setembre perquè ens hi juguem el futur com a país”. El president ha subratllat la importància d’aquests comicis en un context en que Catalunya ha de seguir mantenint “la majoria social, la majoria política i la majoria institucional a favor del procés polític que viu Catalunya”. “Aquestes tres majories les hem tingudes, ara hem de ser capaços de tenir-les amb més forces”, ha afegit el president.
 
Josep Rull, també ha participat a la cloenda on ha afirmat que de cara el 27 de setembre “esperem que els ajuntaments estiguin governats per aquells que volen la llibertat”. Rull ha destacat la tasca que fan els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions per garantir les polítiques socials i l’estat del benestar. D’aquesta manera, ha assegurat que “no podem parlar de justícia social amb plenitud a Catalunya si no tenim els instruments que té qualsevol govern normal del món”, concretant així la transcendència de les eleccions municipals i les del 27 de setembre

La tasca feta cada dia pels regidors i alcaldes
Davant la situació de crisi social i econòmica tant el president Mas com Rull han agraït i reconegut la tasca feta cada dia pels regidors i alcaldes. El president ha contrastat “aquelles formacions que neguen la realitat, critiquen i que només fan discursos” davant de partits com Convergència i els seus càrrecs electes que “davant de realitats que no els hi agraden, treballen per transformar-les”. També s’hi ha referit Josep Rull –davant de tota la feina feta per representants de Convergència des de totes les administracions per neutralitzar els embats de la crisi econòmica i social- apuntant que “Convergència no acceptarà lliçons de ningú en polítiques socials”. I per això, el president Mas ha precisat: “Ells que facin els discursos, que nosaltres farem la feina”.
Resultats de 4 anys de govern
El president ha posat els resultats en diferents àmbits econòmics i socials damunt la taula, després de 4 anys a la Generalitat i amb 520 alcaldes i 4.000 regidors de Convergència als ajuntaments del país sumats a l’esforç dels treballadors públics i el teixit empresarial. “No hauríem pogut acabar aquest mandat amb menys atur, menys llistes d’espera i menys fracàs escolar; si la gent que treballa a les oficines de treball, a les empreses, a les escoles, a les universitats i als hospitals no s’haguessin arremangat”.
En aquest sentit, Rull ha assenyalat que moltes d’aquestes polítiques han estat possibles gràcies a la concertació amb la societat civil i l’estreta col·laboració amb les administracions de l’àmbit municipal. I ho ha exemplificat amb la tasca feta per la Diputació de Barcelona: “L’últim mandat municipal la Diputació va transferir fins a 450 milions d’euros als ajuntaments i en els darrers 4 anys amb Convergència al capdavant ha estat fins a 1.000 milions d’euros, el doble”, ha concretat el coordinador general evidenciant la sensibilitat amb el món local i l’estat del benestar. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada