diumenge, 10 d’agost del 2014

CiU proposa al Congrés ampliar el permís de paternitat a 4 setmanes a partir del gener de 2015

Lourdes Ciuró vol avançar en una efectiva conciliació i corresponsabilitat pel que fa a la cura dels fills


La portaveu d'Igualtat de CiU al Congrés dels Diputats, Lourdes Ciuródefensa ampliar el permís de paternitat dels 13 dies actuals a 4 setmanes per naixement, adopció o acolliment a partir de l'1 de gener de 2015 per avançar en la conciliació i corresponsabilitat pel que fa a la cura dels fills.
Ciuró demana que aquestes dues setmanes addicionals al vigent permís de paternitat siguin intransferibles entre els progenitors. I proposa que el seu gaudi no coincideixi amb el permís de maternitat. D'aquesta manera, vol facilitar al menor que gaudeixi del major temps possible en companyia dels seus progenitors.
Des de CiU s'aposta per la igualtat efectiva entre dones i homes, per la conciliació de la vida familiar, laboral i personal i per la necessitat d'un repartiment equitatiu de les responsabilitats familiars, i, per a això, cal una reestructuració del sistema de permisos de maternitat i de paternitat. I, amb aquest objectiu, CiU ha reivindicat reiteradament l'ampliació del permís de paternitat a través de diverses iniciatives parlamentàries.
Si no s'avança en aquest sentit, adverteix la diputada de CiU, es continuaria perjudicant el desenvolupament professional de la dona i creant un clar marc de desigualtat, ja que no es fomenta la implicació de l'home en l'atenció dels fills.
La parlamentària de CiU troba a faltar una política decidida per part del govern de l'Estat que avanci en una efectiva conciliació i corresponsabilitat en la cura dels fills, com posa en evidència el recentment aprovat Pla d'Igualtat, al qual li falta concreció.
En concret, la Proposició no de Llei de CiU estableix textualment:
-Garantir l'entrada en vigor l'1 de gener de 2015, de la Llei 9/2009, de 6 d'octubre, d'ampliació de la durada del permís de paternitat en els casos de naixement, adopció o acolliment.
-Realitzar les modificacions necessàries perquè les dues setmanes de nova aplicació siguin un instrument al servei de la conciliació i de la corresponsabilitat i que, per tant, el seu gaudi tingui lloc de forma no coincident amb la suspensió per maternitat i sigui intransferible entre els progenitors, amb l'objectiu que el menor gaudeixi del major temps possible en companyia dels dos progenitors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada