diumenge, 10 d’agost del 2014

Jordi Turull: "Mentre uns fan discursos derrotistes, altres fem la feina per a generar esperança"

CiU subratlla que, malgrat “la situació d’emergència de les finances”, l’acció de Govern del president Mas ha ajudat a “crear llocs de treball i a mantenir les polítiques socials” 

Jordi Turull, president del grup de Convergència i Unió al Parlament, ha posat en valor la tasca feta pel Govern de la Generalitat per reactivar l’economia i mantenir les polítiques socials i ho ha contrastat amb els arguments de l’oposició. “Mentre uns fan discursos amarats de derrotisme, altres fem la feina per generar esperança”, ha afirmat Turull, concretant que l’acció del Govern del president Mas s’ha centrat en “ajudar a crear llocs de treball, creant condicions favorables i en els temes que més preocupen a la gent com les polítiques socials”. En aquest darrer aspecte, ha citat exemples com l’impuls de polítiques d’habitatge o la llei de la dependència, en que la Generalitat es fa càrrec del 83% dels recursos, quan hauria de ser a parts iguals amb l’Estat.    

En aquest sentit, el president de CiU al Parlament ha assegurat que “lluny de triomfalismes, la nostra valoració és positiva si tenim en compte la situació en què es produeix”. Turull ho ha emmarcat en un context polític, econòmic i social caracteritzat per “una situació d’emergència de les finances públiques” i“d’emergència també per a la supervivència de l’autogovern”.

Per això, Turull ha posat dades sobre la taula i ha subratllat que “més de la meitat de llocs de treball que es creen a l’Estat es generen a Catalunya”. Amb aquestes xifres a la mà, Turull ha apuntat que el mèrit no és només de l’executiu, sinó també del conjunt del país en un moment que no és fàcil: “Com ha dit el president Mas és gràcies a molta gent, però també gràcies a un Govern que de manera silent i callada, treballa sol, cada dia per donar la volta a la situació”. Turull, conscient de la dificultat del moment, ha posat més exemples que evidencien la feina feta per l’executiu liderat per Artur Mas com “l’augment de les exportacions, l’increment de les inversions estrangeres a Catalunya o la caiguda progressiva de l’atur durant 13 mesos”.

Turull ha lamentat la manera d’actuar que tenen els grups de l’oposició perquè “a diferència d'altres parlaments, enlloc d'haver-hi curses per influir en el Govern, sembla que al Parlament de Catalunya hi ha curses per veure qui és més oposició”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada