dijous, 21 d’agost del 2014

Josep Rull: "El procés ha de ser impecable, basat en la legalitat, la legitimitat i la democràcia"

El secretari d’Organització de CDC ha assegurat que qualsevol decisió sobre el 9N la continuarà prenent el poble de Catalunya,al marge del que digui el TC

El secretari d’Organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, ha assegurat que el procés per fer la consulta serà “impecable, basat en la legalitat, la legitimitat i la democràcia”. Aquests punts són necessaris i “ens han de donar la força i la potència per posar les urnes el 9N”, ha considerat Rull, que ha insistit que celebrar la consulta en aquesta data és “un element fonamental, crucial” per CDC. Josep Rull n’ha parlat en una roda de premsa a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, on també ha participat en una taula rodona titulada “2014. Anys zero. On som”, juntament amb altres representants dels partits favorables al dret a decidir.

En aquesta compareixença davant dels mitjans, Rull ha recordat que el procés ha tirat endavant perquè “el poble ha decidit que vol votar i s’ha dotat d’una llei que emana d’un Parlament legítim i democràtic i hi ha una majoria àmplia en favor del dret a decidir”. En aquest sentit, Josep Rull ha assegurat que “qualsevol decisió sobre el 9N la continuarà prenent el poble de Catalunya, al marge del que digui el Tribunal Constitucional”. “En cas que el govern espanyol impugni la llei i el TC la suspengui, no ens quedarem de braços plegats”, ha reblat Rull, que ha assegurat que per CDC, que el procés culmini amb èxit, vol dir que es pugui votar el 9N

Josep Rull ha aprofitat la trobada per desmuntar alguns dels arguments que fa el Partit Popular per carregar contra la consulta, com el que va fer servir ahir Javier Arenas, vicesecretari general del PP, que va assegurar que el procés costa a Catalunya milions d’euros i milers de llocs de treball. Rull ha negat que sigui així i ha considerat que el que afecta Catalunya “és no tenir prou instruments per abocar-los al país” i ha considerat que amb una Catalunya amb capacitat per a prendre decisions “podria generar oportunitats per a tots i reduir, per exemple, taxes d’atur del 20% impensables per a la setena o vuitena regió amb un major PIB de l’Europa continental”.

“Hi som i estem en condicions de guanyar la nostra llibertat”

En la taula rodona, Josep Rull ha enviat un missatge als que s’oposen a la consulta a qui ha avisat que “hi som i estem en condicions de guanyar la nostra llibertat” i ha apuntat que s’ha arribat a aquest punt “amb una convicció molt àmplia, amb una gran majoria i que és inevitable fer aquest pas”.
Rull ha aprofitat per a dibuixat un escenari de quatre etapes en tot el procés cap a una Catalunya independent. La primera és abans de la consulta “quan cal guanyar la majoria democràtica per a poder votar, amb garanties i perquè a les urnes tinguin viabilitat i hi càpiguen els sí  i els no”. La segona etapa és la consulta “on ha de guanyar el sí-sí”. Una tercera se situa en l’endemà “i fer viable la nova Catalunya”, en base als informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional; i, finalment, una darrera etapa és el que Rull ha anomenat el dia “D+1+1”, en referència al moment en què es començarà a construir “una nova realitat des de zero, per exemple, en temes de justícia”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada