diumenge, 31 d’agost del 2014

Josep Rull: "Instem el Govern espanyol a tenir altura de mires i a no impugnar la consulta"

El secretari d’Organització de CDC ha fet una crida a participar a la Diada que ha qualificat “d’inclusiva del conjunt de Catalunya”

El secretari d’Organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, ha instat el govern espanyol “a tenir altura de mires i a no fer res” davant l’aprovació de la llei de consultes i del decret de convocatòria de la consulta del 9-N. “Que no impugni una llei que té l’aval del Consell de Garanties Estatutàries i que és perfetament constitucional i estatutària” ha demanat Rull, aquest dijous a la tarda, durant la visita que ha fet a les festes del barri de Sants de Barcelona, acompanyat de Jordi Martí, president de la federació de CDC de Barcelona ciutat i regidor del districte de Sants.

En opinió de Josep Rull, el Govern espanyol hauria de veure la consulta “com a una oportunitat i no un problema”.  En aquest sentit, el número 2 de CDC ha lamentat que des de Catalunya “donem solucions, mentre que des de Madrid el Govern espanyol genera problemes”. Per això ha insistit que “la solució són les urnes, és la llei de consultes, és el decret de convocatòria i els problemes són la impugnació constant i permanent d’absolutament tot”.

Sobre la possibilitat que el Tribunal Constitucional tombi la llei de Consultes i la convocatòria de la consulta, Rull ha volgut ser taxatiu i ha assegurat que malgrat que “hi haurà moltes institucions que hi diran la seva, la decisió final l’acabarem prenent des de Catalunya mateix. I en això hi coincidim tots,  Govern i el conjunt de formacions polítiques”. En aquesta línia, Josep Rull ha remarcat “la importància de la unitat com a l’element clau de l’èxit del repte democràtic” que representa el 9-N. Aquesta unitat, pel secretari d’Organització de CDC té un objectiu molt clar:“Hem de donar la veu al poble de Catalunya perquè pugui decidir pacíficament i democràticament el seu futur” ha apuntat Rull, que ha remarcat que “aprovarem la llei, tenim clar que volem votar el 9-N i utilitzarem tots els mecanismes que tenim a l’abast per fer-ho”.

Una Diada per a tothom
Durant la visita al barri de Sants, Rull també ha fet una crida a la participació als actes de la Diada i s’ha mostrat confiat que “després de tres anys serem capaços de fer una gran mobilització”. El secretari d’Organització de CDC també ha aplaudit els actes institucionals que organitza el Govern i el Parlament que ha qualificat “d’oberts i inclusius del conjunt del país”. “Estan pensats per a tothom”, ha reblat Rull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada