dissabte, 2 d’agost del 2014

Jordi Turull: "El Govern de l'Estat ha d'entendre que la consulta no se l'estalviarà"

Des del grup parlamentari de CiU, subratlla que el president Mas ha estat “constructiu i positiu amb la gestió del dia a dia” i “determinant i decidit amb la consulta”  

Jordi Turull, president de CiU al Parlament de Catalunya, ha valorat la reunió que han tingut avui el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy. Davant de la negativa del mandatari espanyol per iniciar un diàleg que possibiliti la celebració d’una consulta, Turull ha afirmat que “el Govern de l’Estat ha d’entendre que la consulta no se l’estalviarà”. Turull ha concretat que “hi ha suficients mecanismes legals per fer-la i un moviment profund, arrelat de baix cap a dalt que empeny la gent que vol decidir”.    

En una roda de premsa des del Parlament de Catalunya, el president del grup parlamentari ha contrastat la manera com els dos presidents han sortit de la reunió. “El president Mas ha estat constructiu i positiu amb 23 mesures que afecten el dia a dia dels ciutadans, i determinant i lleial amb el mandat del poble pel què fa a la consulta”, ha assegurat Turull, mentre ha lamentat que el president del Govern espanyol “no ha actuat com un estadista, amb alçada de mires”.

Per això el president del grup parlamentari ha valorat que mentre la determinació del president Mas per la consulta és “total”, a Rajoy “li fa por la democràcia”“Això, a l’Europa del segle XXI situa a cadascú al seu lloc”, ha reblat.       


23 mesures per millorar a curt termini
Turull ha posat en valor que la trobada hagi abordat també la gestió diària; posant 23 mesures sobre la taula que han de permetre “aixecar econòmicament i socialment el país, perquè la gent trobi feina i hi deixi d’haver patiments”. En aquest sentit, Turull ha instat Rajoy a“començar a concretar” i ha posat com exemple la llei de la dependència que “afecta la gent més vulnerable” i és pràcticament assumida en la seva totalitat per part del Govern de la Generalitat.

Turull ha indicat que “si el Govern de l’Estat complís en allò que li pertoca, la recuperació que lentament comencem a notar podria ser més ràpida”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada