- Artur Mas ha subratllat que les discussions sobre l’objectiu de dèficit “no són temes comptables, perquè ens estem jugant la qualitat intrínseca de la nostra societat”
- El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’acte commemoratiu del 20è aniversari de Grup SIFU
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre que cada dècima més d’objectiu de dèficit per Catalunya són 200 milions d’euros i “200 milions més signifiquen atendre millor els centres especials de treball o la llei de dependència”. “Les discussions sobre una dècima més o menys no són temes comptables”, perquè “ens estem jugant la qualitat intrínseca de la nostra societat”, ha reblat.
Artur Mas ha fet aquestes declaracions davant l’anunci que ha fet el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, de repartir amb les comunitats autònomes les dues dècimes de més que ha atorgat Brussel·les a Espanya en l’objectiu de dèficit per a enguany.
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte commemoratiu del 20è aniversari del Grup SIFU, empresa de serveis dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat. En la gala també han intervingut el fundador i president del grup, Albert Campabadal, i el seu vicepresident, Cristian Rovira.
Durant l’acte, el president Mas ha insistit que malgrat que les administracions autonòmiques tenen pocs recursos “els acabem posant” per als centres especials de treball o per a l’aplicació de la llei de la dependència, perquè són coses que “acaben marcant la qualitat intrínseca, les oportunitats i la cohesió social”.
El president Mas ha felicitat el Grup SIFU pels seus 20 anys, ha destacat la seva història d’èxit i ha subratllat que l’acte commemoratiu que han fet avui “és un homenatge a la capacitat, que també es podria retre a moltes altres entitats del país”.
El cap del Govern també ha recordat que fa uns 30 anys Ramon Trias Fargas va promoure una iniciativa legislativa que va acabar donant lloc a la llei anomenada LISMI (Llei d’Integració Social del Minusvàlid, que “va ser avançada, moderna i tocava la fibra més sensible d’una societat que es començava a construir des del punt de vista del seu benestar”. “S’han fet progressos molt importants des d’aleshores, aquella llei promoguda per un catalanista va servir per a la integració de les persones discapacitades del conjunt d’Espanya”, ha assenyalat.
Durant la vetllada, que ha tingut lloc al Petit Palau del Palau de la Música Catalana, s’han lliurat reconeixements a empreses i entitats per la seva contribució a la inserció laboral de persones amb discapacitat. N’han estat distingits: les empreses Abertis, Boehringer Ingelheim; Endesa; el Bufet Espinós, i el Departament d’Empresa i Ocupació. En els seus 20 anys d’història, Grup SIFU ha donat feina a més de 10.000 persones arreu de l’Estat.
L’acte commemoratiu també ha comptat amb un espai dedicat a la campanya de sensibilització Suma Capacitat, posada en marxa amb motiu de l’aniversari del Grup, i que té com a objectiu donar a conèixer les capacitats d’aquest col·lectiu, tant en el món de la cultura com en el laboral. En aquesta iniciativa han participat tres artistes amb discapacitat mental i física, que també han actuat en la gala.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada