dimarts, 28 de maig del 2013

Tres catalans recorren els EUA de costa a costa per explicar el dret a decidir

Comencen aquest dimarts una ruta per divulgar pels Estats Units la declaració de sobirania de Catalunya i el clam per l'autodeterminació


Jordi Cases, Julio Gómez i Neus Màrmol, tres integrants de l'associació Dretadecidir.com, han iniciat aquest dimarts una aventura per divulgar el dret a decidir als Estats Units. En tres setmanes, es proposen de recórrer els EUA de costa a costa per "donar a conèixer la voluntat del poble sobre el dret a decidir de Catalunya expressada en les darreres eleccions". Pensen entregar la declaració de sobirania del Parlament amb una carta personalitzada a cada president o governador. També faran entrega de la samarreta del FC Barcelona amb l'estelada estampada al pit i el llibre 'What's up with Catalonia', de Liz Castro, a les cambres dels diversos estats nord-americans.


El repte ha començat aquest dimarts des de Nova York. Els tres impulsors de la gesta pensen elaborar un documental de l'experiència que inclourà entrevistes amb catalans establerts als Estats Units, l'entrega del material als representants estatals, entrevistes a nadius americans relacionades amb el cas català i el seu grau de coneixement, i la localització dels llocs nord-americans amb simbologia pròpia de Catalunya. Amb el projecte, responen al punt de la declaració de sobirania que instava la societat catalana a ser part activa en el camí per divulgar dins i fora del país el procés d'emancipació nacional.

Objectiu: Europa


De fet, la ruta pel dret a decidir pels Estats Units −que es pot seguir via blog, al Facebook o a Twitter amb el 'hashtag' #dretadecidirUSA− és una prova pilot del que els impulsors volen fer el 2014: una ruta pel dret a decidir per tot Europa. Tenint en compte que en tres setmanes no arribaran a les 48 capitals de tots els estats, els impulsors han demanat col·laboració per fer arribar la declaració de sobirania i la resta d'articles a tots els racons dels EUA que no puguin visitar. Per això demanen a tothom que hagi de viatjar o visqui en algun dels EUA on no arribaran que es posi en contacte amb ells per fer-se càrrec de les entregues de material.

http://www.ara.cat/politica/EUA-dret_a_decidir-aventura_0_927507460.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada